A citrusfélék általában alacsony kalóriatartalmúak, sok bennük a rost és a C-vitamin, valamint az antioxidánsok, ezért számos egészségügyi előnyük van a szervezetünkre nézve, beleértve az emésztőrendszert is. A narancsot és a citromot rendszeresen fogyasztjuk, a grépfrút is egyre népszerűbb, de a lime-ról gyakran megfeledkezünk, pedig megéri rendszeresen fogyasztani – írja a mindmegette.hu.

A többi citrusféléhez hasonlóan a lime is gazdag C-vitaminban, továbbá tartalmaz A-, B- és D-vitamint is, az ásványi anyagok közül pedig található benne kálium, kalcium és magnézium, melyek fontos szerepet játszanak a bélflóra helyreállításában, ami a fogyás szempontjából kiemelten fontos.

lime

A citrusfélék általában alacsony kalóriatartalmúak, sok bennük a rost és a C-vitamin, valamint az antioxidánsok – fotó: Pixabay

A lime savtartalma segít az ételek lebontásában, a benne lévő flavonoidok pedig tovább serkentik az emésztőrendszer működését. A jól működő anyagcserének köszönhetően kevesebb zsír raktározódik a szervezetben.

A reggel elfogyasztott lime-os víz a vércukorszintet is stabilizálja, így napközben kisebb eséllyel törnek ránk falási rohamok.


De nemcsak a fogyásban lehetnek a segítségünkre a citrusok, hanem bőrünk szépségének megőrzésében is, hiszen részben a C-vitamin a felelős a fiatalos, rugalmas bőrért.