Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja – írja közleményében az Agrárminisztérium.

Hozzáteszik, hogy az érintett területekre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, bárki tehet vételi ajánlatot.

Az árverések 2024. évi ütemében csaknem 20 ezer hektár földrészletet kínálnak megvételre. A szántó, a rét és a legelő művelési ágú területek mellett a vegyes művelési ágú földrészletekre is lehet licitálni – emelik ki az Agrárminisztérium.

Az eladásra kerülő földek listái és az értékesítési hirdetmények már elérhetők.

Az eladásra kerülő földek listái és az értékesítési hirdetmények már elérhetők – Fotó: Shutterstock

Felhívják a figyelmet arra, hogy az árverések lebonyolítására 2024. július 1. és 2024. július 12. napja  között kerül sor. Ezek időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást, amelyek 2024. május 29-étől az NFK honlapján elérhetők.


Az árverésre kijelölt ingatlanok adatait, valamint a regisztráció, illetve az árverés időpontját és helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt a Kormányhivatalok vármegyei és járási hivatali helyiségeiben, valamint az árverések helyszínein is kifüggesztik. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében – áll az agrártárca közleményében.