Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó és Magazin célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Egy igazán mozgalmas hét áll mögöttünk. Kollégáink számos helyszínen jártak forgatni és ezekből szemezgettünk az e heti adásban. Mutatjuk miről nem érdemes lemaradni:

A hírszemlénkben:

Az ukrán búzatermés kevesebb lesz a tavalyinál, a kukorica esetében viszont jók a kilátások

Az ukrán agrárminisztérium június harmadik hetében közzétett előrejelzése szerint az ország ez évi gabonatermése várhatóan 68 millió tonna körül alakul, ami a kedvezőtlen időjárás folytán legalább 10 százalékkal alatta marad a korábbi becsléseknek.

Nem sikerült megállapodni – folytatódik az EU csúcs

Továbbra sem sikerült megállapodásra jutni, ezért hétfőn is folytatódik az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek pénteken kezdődött, eredetileg kétnaposra tervezett csúcstalálkozója.

A hőség miatt tilos július 20-tól szarvasmarhát és juhot szállítani Törökországba

Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős Államtitkár döntése alapján tilos július 20-tól Bulgárián keresztül Törökországba vagy azon túlra, szarvasmarhát és juhot szállítani. A szabályozás egyaránt vonatkozik a Magyarországon berakodott és a hazánkban pihentetett állatok fuvarozására is.

Többfelé már a végéhez közelít a repce aratása.

Azután:

Corteva Agriscience szegedi kukorica tenyészkertjében jártunk.

Egy kis beharangozó videót láthattunk a Corteva Agriscience szegedi kukorica tenyészkertjéből, ahol elképesztőmennyiségű kisparcellás kísérlet zajlik kukoricában.

Történelmi visszatekintő: aratás közben egy CLAAS COLUMBUS.

Nagyon különleges videót kaptunk Jobbágyi Ádám jóvoltából. Egy 1958 és 1970 között gyártott CLAAS COLUMBUS-t láttunk akcióban.

Átadták a 100. önjáró Berthoud permetezőgépet.

Hartán átadták a 100. önjáró Berthoud raptort. Az átadóról mi is készítettünk felvételeket, most azonban egy rövid videó összeállítást láthattunk arról mit is tud ez a gép.

Ti küldtétek:

Most sem maradhattunk Ti küldtétek videók nélkül. Bereczki Szabi aratás 2020 című videóját láthattuk a híradó végén.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről és érdekességről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!