Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradója mostantól heti egyszer, minden hétfőn 19 órától jelentkezik a Facebook csatornánkon. Az Agroinform Híradó célja, hogy a legfrissebb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

Mai adásban Sipos József növényorvossal és Mozsgai Józseffel a Mozsi Major tulajdonosával beszélgettek kollégáink, Igric Dominika és Balog Tamás. Izgalmas videókkal jelentkeztünk a Kwizda, valamint az Axereal jóvoltából és természetesen most sem maradt el a ti küldtétek videó sem.

A hírszemlénkben:

Elképesztő viharkárok Pest megyében, villámárvíz és haláleset Veszprém megyében!

Országszerte sok helyen okozott fennakadásokat-, károkat- és egy tragikus halálesetet is a vasárnap délutáni vihar. Budapesten több mint 350 helyre vonultak ki a tűzoltók.

Segítség! Kiránduló családok a földemen és kerékpárosok mindenhol!

"Permetezés közben arra lettem figyelmes, hogy a tábla szélén egy idegen család nézelődik. Azonnal leállítottam a traktort és vártam, hogy eltávolodjanak. Ők, mintha engem észre sem vettek volna, csak beszélgettek és tanakodtak tovább. Látszólag egyáltalán nem értették, hogy miért dudálok és egyáltalán mit keresek ott, ahol ők éppen kikapcsolódnak..."

Medárd elhozta a mindennapos esőt – Terjed a monília!

Zsigó György növényvédelmi felhívásában ezúttal a moníliafertőzésre és a szőlő védelmére hívja fel a kertbarátok figyelmét.

Nagy területeken lábon öregszik le a fű.

Azután:

Ha sikerült is kaszálni, sok helyen az eső miatt lehetetlen bálázni! – Mozsgai Józseffel a Mozsi Major tulajdonosával beszélgetünk!

Amikor növekedni kellett volna a fűnek akkor aszály volt, most pedig a záporok, zivatarok miatt nem lehet kaszálni. Nagy területeken lábon öregszik le a fű. Az időjárásban nem lehet megbízni, sokan nem merik megkezdeni a munkát.

Axereal forgatáson voltunk, ahol megtudtuk, hogy miért érdemes sörárpát, vagy durumbúzát termeszteni... és ki vásárolja majd fel ezeket!

Durumbúza és sörárpa parcellákon forgathattunk az Axereal jóvoltából. A sörárpa termesztése jóval jövedelmezőbb, ezért sokan gondolkoznak alkalmas-e a földjük a kúltúra termesztésére. Ráadásul hazánk változó éghajlati körülményei miatt egyre több helyen alkalmas az időjárás sörárpa termesztésére. Az Axereal az első lépésektől kezdve végigkíséri a gazdálkodók útját, akik ezen növények termesztésére adják a fejüket.

Értékes nyereményekre pályázhatsz, miközben a kerted is szépül a Fatudorral. – Interjú Sipos Gazdával!

Egyre többen fordulnak a kiskertek világához. A Fatudor egy praktikus összefoglaló hobbikertészeknek, amely lépésről lépésre bemutatja mikor mit kell csinálni. Most indult egy kert szépségverseny is, amiről nem érdemes lemaradni. Nevezni vagy csak inspirálódni a Fatudor oldalán lehet.

Sikeresen zárult a Kwizda „Terepszemle” szántóföldi bemutató sorozata!

A Kwizda Agro Hungary Kft. által tartott szántóföldi bemutató sorozatról mutattunk egy összefoglaló rövid videót.

Ti küldtétek:

Májusi nyírbátori fűbetakarítás videót láttunk Ádám Jenő, az Ádám és Társa ügyvezetője jóvoltából.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről és érekességről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!