Mit kell tudni a paradicsom hőigényéről?
Hőmérséklettel kapcsolatos szabályok és törvények – így termesszünk paradicsomot!

Az első évben is komoly almatermés, 3-funkciós betakarítógép és komplex növényvédelem! – VIDEÓ (PR-cikk)
A KITE Zrt. komplex technológiájával nem kérdés, hogy érdemes almaültetvényt telepíteni! Már csak azt kell eldönteni, hogy milyen oltványt válasszunk!

Koronavírus: Utazhatnak az agráriumban dolgozó ingázók és a vendégmunkások is
A kormány által bevezetett utazási korlátozások általában véve nincsenek hatással az agráriumra, és a közúti áruszállítás is zavartalanul működik tovább. A szomszédos országokból érkező mezőgazdasági idénymunkások beléphetnek az országba, valamint azon gazdálkodók munkája is biztosított, akiknek a határon átnyúló földek miatt szükséges az ingázás valamely szomszédos államba.

kép

Az üzleti és gazdasági célú beutazás engedélyezett – fotó: MTI/Krizsán Attila

Egyre jobb és jobb őszi kalászosok – ismerje meg a KITE fajtáit! (PR-cikk)
Az Aurelius és a Lukullus prémium minőségű őszi búzafajta, 8-9 t/ha-os terméspotenciállal.

Nagy István: elengedhetetlen a jövedelempótló támogatások jelenlegi szintjének megőrzése
Október 1-jével lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az állattartó telepek fejlesztésére, amire 50 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrártárca – közölte Nagy István Agrárminiszter kedden, Dabason a Lakto Kft. telepátadóján.

Nem, nem maradnak el idén a Portfólió farmok! – VIDEÓ (PR-cikk)
Nyílt napok formájában rendezik meg Szarvason (szeptember 8-9-10.) és Dombóváron (szeptember 15-16-17.). A részvétel ingyenes, és elég hozzá egy regisztráció.

Kertben vagy kisüzemben is megéri termeszteni – ősszel is vethető a spenót
A spenót folyamatos, éves szedése a fajták helyes megválasztásával, szakaszos vetéssel és fólia alatti hajtatással megoldható. Elmondjuk, hogyan.

spenót

Folyamatos, éves szedése a fajták helyes megválasztásával, szakaszos vetéssel és fólia alatti hajtatással megoldható – fotó: Shutterstock

Növényvédelmi előrejelzés: a pettyesszárnyú muslica az érő szőlőt fenyegeti
Terjed az ecetmuslica és az új, invazív faj, a pettyesszárnyú muslica is. Az Agroinform.hu 2020. évi 37. heti növényvédelmi előrejelzése.

Nagy István bejelentette: egyszerűbben adózhatnak a gazdák!
A családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával egyszerűsítené a kormány a mezőgazdasági termelők adózási környezetét, és növelné az adómentességi értékhatárokat – mondta az agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

A repce már most hatalmas figyelmet igényel – összefoglaltuk az őszi növényvédelmi teendőket
A repce növényvédelme már a vetés előtt megkezdődik, és kelés után azonnal fokozott figyelmet igényelnek a tömegesen betelepülő rovarkártevők. Lássuk, milyen kártevőkkel és kórokozókkal kell megküzdenünk az ősz során!

repce

Pokolvar libatop (Chenopodium hybridum) a repcesorok között – A szerző felvétele

Szárbontás: vétek kihagyni – Takarítás és talajerő-javítás egy füst alatt (PR-cikk)
Hatékonyan eltávolítani a visszamaradt növényi szármaradványokat, ezzel az akadályokat is az új vetés és a munkagépek útjából. Ez a szárbontás, amely nyilvánvaló előnyei miatt egyre terjed a hazai gazdák körében is. A hatékony és környezetbarát Cell’Buster egy instant baktériumtrágya, amely gyorsan hasznosítja az előző kultúrából visszamaradt növényi maradványokat.

Járd körbe velünk a 33. Bábolnai Gazdanapokat! – VIDEÓK
Az Agroinform stábja részt vesz a 33. Bábolnai Gazdanapokon. Ott vagyunk a standokon, mutatjuk a gépeket, megkérdezzük a kiállítókat. Tartsatok velünk, hogy ne maradjatok le semmiről!

Elemi ként a repcéknek! A rovarok, a vadak és a fagy ellen is (PR-cikk)
A repcéket a klímaváltozás mellett a jelentős növényvédelmi költségek teszik „nem kívánatos” növénynek a hazai gazdaságok egyre nagyobb részében. Lehet-e ez ellen tenni?

Heti gépészeti híreinket megtaláljátok a gépészeti összefoglalónkban.