Sanghajban a Tmall nagyvállalat a közelmúltban egy óriási méretű friss zöldség-gyümölcs raktárházat nyitott, amely nagy mértékben meggyorsítja a termékeknek a fogyasztókhoz való eljuttatását – írja a freshplaza.com. Ez a raktárház – a legújabb logisztikai rendszer szerint – úgy működik, hogy a leszerződött beszállítók a friss zöldség-gyümölcs termékeket a betakarítás után ide azonnal behozhatják, és azokat a vállalat futárszolgálata ugyancsak azonnal szállítja a megrendelőkhöz.

Ez azt jelenti, hogy a gyümölcs a leszedés után 6 órán belül a fogyasztóhoz kerület, amihez korábban legalább 24 órára volt szükség.

Ehhez hasonló raktárházak több kínai nagyvárosban (Guangzhou, Beijing, Shenyang, Shenzhen) is épültek, illetve épülnek, amelyek a hozzájuk beérkező termékeket általában egy órán belül eljuttatják a vásárlóhoz. A sanghaji raktárház ezt a szolgáltatást a zöldség-gyümölcsféléken kívül más élelmiszer termékekre is kiterjeszti.

zöldségek

A legújabb logisztikai rendszer lehetővé teszi, hogy a zöldségek 6 óra alatt a fogyasztók asztalára kerüljenek – Fotó: pixabay