Az immáron harmadik alkalommal meghirdetett képzésen a hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fektetik a hangsúlyt. Az oktatás gyakorlatorientált, kiemelten törekszik a távérzékelési, képfeldolgozási, GPS és térinformatikai ismeretek átadására.

Terepre szervezett gyakorlatokon, esettanulmányokon keresztül mutatja be az adatnyerés, többforrású adatkiértékelés módszereit, az eredmények integrálását a felhasználás céljára – közölte a NAK az Óbudai Egyetem tájékoztatására hivatkozva.

A képzés szeptemberben indul – fotó: Shutterstock

Ezek alapján a képzés a szántóföldi növénytermesztéshez ad gyakorlati technológiai ismereteket az AXIÁL Kft. támogatásával és részvételével. A precíziós növénytermesztés műszaki feltételrendszerének (precíziós erő- és munkagépek) ismertetése az AXIÁL Kft. bajai és székesfehérvári telephelyein, valamint a képzést támogató, precíziós gazdálkodást alkalmazó gazdaságban zajlik.

A képzéshez tartozó egyes témák: a mezőgazdasági precíziós munka- és erőgépek, szenzorok, fedélzeti számítógépek használata, műholdas és légifelvételek elemzése, UAV alkalmazások, valamint a táblán belüli heterogenitás térképezése, növény monitoring. Térinformatikai (pl. QGIS, eCognition) és speciális szoftverek (SMS Basic, Trimble AG) gyakorlati alkalmazása.

További információ a képzés honlapján érhető el. Kérdés esetén a képzési vezetőhöz, Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzatahoz lehet e-mailben fordulni.