Bemutatkozására szánt ünneplési idejét az RMH Mixellent 26-os tipusú önjáró takarmánykeverő kiosztókocsi a szeszélyes időjárás miatt a Földközi-tengeren való vesztegléssel töltötte, és bár a tervezettnél csak pár nappal később érkezett a szlovéniai Koper kikötőjébe, már elég volt ahhoz, hogy ez az Agrárgépshow ne róla szóljon.



A fotókon az az első Axiálos RMH Mixellent 26-os gép szerepel, amin az izraeli gyártó két képviselője az Axiál szakembereit megismertetik a típussal.


A Mixellent széria 20-30 m3-ig terjedő kapacitású. A Deutz-tól érkező erőforrás a kisebb modellekben 208 LE, a nagyobbakban 268 LE teljesítményű. A hidraulikus hajtásláncú kerekeket és a keverőcsigákat CAN-BUS rendszeren keresztül a Sauer-től érkező vezérlők kontrollják.

Az RMH nemrégi világújdonságként mutatta be a Mixellent gépcsaládban a mérleg által vezérelt silómarót, ami a takarmányozási vezető által összeállított recept alapján a különböző takarmány összetevők betöltésekor a mérleg által vezérli a silómaró fordulatszámát.

Ezáltal az emberi tévedés lehetősége szinte a nullára csökkenthető, és a TMR 1%-on belüli állandó összetétel aránya is biztosított.