Egy 500 hektáros virtuális birtokon kell komplex feladatokat megoldaniuk az AgroVirtus nevű digitális-agrártechnológiai verseny résztvevőinek. A toborzás a játékra már elindult, az egyetemisták október 12-ig jelentkezhetnek a www.agrovirtus.hu weboldalon keresztül.

A II. NAK Szántóföldi Napokon az Agroinform.hu a szervezőket kérdezte a versenyről:

Huszthy Balázs a Szent István Egyetem munkatársa elmondta, hogy már több egyetemről érkeztek jelentkezések a versenyre, tehát a fiatalokat már most sikerült megszólítani a felhívással, valószínűleg nem csak a verseny témája miatt hanem a nyeremények miatt is. Az AgroVirtus győztes csapata ugyanis egymillió forint értékben vehet részt az általa kiválasztott fesztiválon, de más értékes nyereménykért is folyik majd a küzdelem.

Holopovics Zoltán az Agrova Kft.-től hiánypótlónak tartja a kezdeményezést, szerinte komoly előnye a versenynek, hogy a jövő szakembereinek, gazdálkodóinak tudást ad a mikrobiológiai készítmények használatával, tulajdonságaival kapcsolatban is. A diákok éles helyzetben próbálhatják ki azokat a növénytermesztési módszereket és technológiákat, amelyek később a gazdaságuk nyereségességét is befolyásolhatja.

Dr. Milics Gábor, a Széchenyi István Egyetem docense elmondta: kevés az olyan verseny, amivel az egyetemisták tudását lehet mérni, ezért is nagyon hasznos ez a kezdeményezés, amire már két csapat is jelentkezett a Széchenyi István Egyetemről. A hallgatók szeretik megmutatni a tudásukat és képviselni az egytemüket, és erre most lehetőségük lesz.