A Vidékfejlesztési Minisztérium kikéri a gazdák véleményét a vetőmagokról: a tavaszi mezőgazdasági munkálatok megkezdésével a termelők körében felmérést készít a tárca a hazánkban felhasznált vetőmagok minőségéről.

A közvélemény-kutatás 2011. április 20-ig tart, és a kormany.hu honlapjáról is letölthető.


A vetőmag-ellátás a magyar mezőgazdaság fejlődésének egyik kulcskérdése. A minőségi növénytermesztés alapja a megfelelő fajta- és vetőmaghasználat. A színvonalas és gazdaságos termelés alapfeltétele a kiváló minőségű, ellenőrzött körülmények között előállított, hazai termesztési feltételeknek legmegfelelőbb vetőmag.


Az elmúlt évek szomorú tapasztalata, hogy a vetőmagok minősége kívánni valót hagy maga után: a gazdafórumokon gyakran találkoznak a tárca képviselői azzal a panasszal, hogy a magok nem elég ellenállóak a betegségekre, vagy éppen nem kelnek ki. Az okok feltárásához járul hozzá a Vidékfejlesztési Minisztérium által összeállított kérdőíves felmérés.


A vetőmag ágazat jövőjét segítő kérdőív kitöltésével a tárca pontos, átfogó képet kíván kapni a termelők vetőmag felhasználási szokásairól. Emellett fontos feladat a gazdák, hobbikertészek által tapasztalt, és a kérdőívek segítségével feltárt problémák megoldása.
A kérdőíveket név nélkül kell kitölteni, de szívesen vesszük a névvel ellátott véleményeket, javaslatokat is.


A válaszokat legkésőbb 2011. április 20-ig várjuk a Vidékfejlesztési Minisztérium címére: Budapest, 1055 Kossuth tér 11. „ Vetőmag jeligére”, vagy az info@vm.gov.hu email címre. (VM)

A kérdőív ide kattintva is elérhető!