A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter javaslatára a Magyar Köztársaság elnöke augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesítette Kemendy Tibort, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatóságának igazgatóját; Hódi Pált, a Haréna Gazdaságfejlesztési Integrációs Kht. ügyvezető igazgatóját, a Mórakert Szövetkezet elnökét, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnökét.

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Albrecht Sándor, a Veszprémi Körzeti Földhivatal hivatalvezetője; Kalmár Sándor, a Bácskai és Dunamelléki Mezőgazdasági Szövetség titkárhelyettese, főtanácsos; Szücs Ferenc, a Veszprém Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, Földművelésügyi Igazgatóság igazgató-helyettese, valamint Wolf Ferenc, a Somogy Megyei Földhivatal földmérési ügyintézője.

Rajtuk kívül hárman-hárman vehettek át augusztus 20-a alkalmából a Fleischmann Rudolf és a Tolnay Sándor díjat. Továbbá mintegy százan kaptak különböző elismeréseket - Magyar Erdőkért díjat, Kovács Béla díjat, Aranykoszorús Gazdaasszony díjat, Aranykoszorús Gazda díjat, Életfa Emlékplakettet, valamint Miniszteri Elismerő Oklevelet.