Az osztrák elnökség a szubszidiaritásról és a génkezelt termékekről is előadásokat rendez.

Ma - Szerdán (2006. április 19.) rendezik azt a konferenciát, melynek fő témája a migráció és az európai kártérítési szabályozás.

Tanács Pénteken (2006. április 21.) tartják a Versenyképességi Tanács informális ülését, melyen a kutatás-fejlesztés hatékonyabbá tételéről, a globalizációs kihívásokról, valamint az EU állami támogatásokról szóló politikájáról vitáznak majd a miniszterek.

Európai Bizottság Az Európai Bizottság nem tart ülést ezen a héten, több biztos azonban külföldi látogatásra indul.

A testület elnöke, Jose Manuel Barroso csütörtökön (2006. április 20.) Jan Peter Balkenende holland kormányfővel találkozik Rotterdamban, míg Peter Mandelson kereskedelmi biztos Finnországba utazik, ahol Matti Vanhanen, finn miniszterelnökkel tárgyal.

Benita Ferrero-Waldner, külkapcsolatokért felelős biztos Új-Zélandra, Dél-Koreába és Vietnámba látogat. Európai Parlament

Az Európai Parlamentben bizottsági hetet tartanak.
Összeül a CIA börtönök ügyével foglalkozó ideiglenes parlamenti bizottság is, amelyben csütörtökön (2006. április 20.) Gijs de Vries, terrorizmus ellenes megbízottat hallgatják meg.

A külügyi bizottságban akadémikusok és szakértők mondják el véleményüket az EU-arab viszonnyal kapcsolatban, de ezen a héten a Parlamentben szóba kerül a az európai energiapiacok helyzete is.

 

Forrás: EuVonal