Június 30-án az Agroinform.hu szervezésében, közel 500 fő részvételével zajlott az Osztatlan Termőföldek Webinárium.

Az Osztatlan Termőföldek Webinárium előadói – Fotó: Agroinform

Dr. Andréka Tamás az Agrárminisztérium Jogalkotási Főosztályának vezetője előadásában az osztatlan közös tulajdon jogi természetéről, kialakulásáról tartott előadást, és bemutatta, hogy milyen problémát jelent a földtulajdonosok számára. Beszélt az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének módjairól, az eljárásról, illetve a szükséges okiratok tartalmi és formai kellékeiről. Az előadásáról készült cikk ITT érhető el, ahol a bemutatott prezentáció is megtekinthető.

Dr. Andréka Tamás előadása visszanézhető itt:

Dr. Cseh Tibor András, MAGOSZ, megbízott főtitkára "Gyakorlati tudnivalók az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről" című előadásában hasznos és praktikus információkat osztott meg a közönséggel. Az előadásban sorra vette azokat a gyakorlati tudnivalókat és jogi buktatókat, amelyek a termelők, jogászok és a földhivatalok visszajelzései alapján eddig felmerültek. Az előadásáról készült cikk ITT érhető el.

Dr. Cseh Tibor András előadása:

Pataki Zsolt, a Digicart Kft. ügyvezetője előadásában az Osztóprogram használatának technikai feltételeit, működését és legfontosabb funkcióit mutatta be. Az összefoglaló cikk ITT érhető el.

Pataki Zsolt előadása:

Az Agroinform.hu által kiadott sajtóközlemény röviden foglalja össze az elhangzottakat.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadványa az osztatlan közös földtulajdonnal kapcsolatos tudnivalókról ITT érhető el.