Kártevő lehetséges jelenléte miatt mogyoró terméket hív vissza a Tesco Globál Zrt. - közölte a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

Közleményben ismertetik a veszélyes élelmiszerek

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a hivatal elárulta, hogy az áruházlánc az E04230812D tétel azonosítású, 06. 05. 2024. minőségmegőrzési idejű "TS NATUR MOGYORÓ 200G" terméket kivonja a forgalomból ezzel együtt vissza is hívja az eddig eladottakat.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy a termék elfogyasztása veszélyes lehet. Lehetőleg azonnal vigyék vissza a legközelebbi üzletbe. Az érintett termék a vásárlás helyére vagy bármely másik magyarországi Tesco áruházba visszavihető, a termék árát pedig minden esetben visszatérítik.


A Penny-nél is probléma van

A Penny-Market Kft. szintén minőségi gondok miatt hív vissza terméket. A szeletelt mandulabélnek avas szaga lehet, aminek elfogyasztása szintén nem javasolt. Az érintett PENNY ALMONDS SLICED 100 G/ PENNY mandulabél, szeletelt 100 grammos kiszerelésben E10230120N tételszámú, a minőségmegőrzési ideje pedig 12. 07. 2024.

A mogyoróban kártevők teszik tönkre, a mandulabél pedig avas szagú lehet. Nem érdemes őket elfogyasztani - fotó: pexels.com

Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat pedig nyugta nélkül is visszafizetik a vásárlók részére - tette hozzá a Nébih.