A New Holland Guardian frontkeretes permetezőgépek mostantól olyan Raven-technológiákkal vannak felszerelve, amelyek növelik a kijuttatás hatékonyságát, beleértve a Slingshot és a VSN vizuális irányítási megoldásokat is. A New Holland Agriculture North America új műszaki megoldásokkal és precíziós képességekkel újradefiniálja az SP310F, SP370F és SP410F Guardian permetezőgépek kínálatát.

New Holland permetezőgép

A New Holland mellső keretes permetezőgépek is komoly precíziós fejlesztéseket kapnak – fotó: New Holland

A Guardian permetezőgépek ezen sorozata magában foglalja a Raven Slingshot és az IntelliSpray II technológiát. Az ezen funkciók által generált adatokat a Raven Connected Workflow rendszere gyűjti, rangsorolja és összesíti.

A Connected Workflow rendszer úgy működik, hogy az adatokat szinkronizálja az irodából a szántóföldre és vissza, így egyszerűsítve a munka, üresjárat- és tranzitidő kezelését. Az adatok felhasználhatók olyan programok és munkamenetek létrehozására, mint a gyomirtószer-mennyiség előírásai az egyes mezőkre, és a Slingshot mobilalkalmazáson keresztül a gépkezelő számára is elérhetők.

Akár 2,5-ször pontosabb cseppkiterjedés

A New Holland szerint az IntelliSpray II beépítésével a Guardian permetezőgépek mostantól a legpontosabb fúvókavezérlő rendszert kínálják a piacon, és a hasonló rendszereknél akár 2,5-ször pontosabb cseppkijuttatást biztosítanak. Ezen fejlesztések nagy segítséget nyújtanak a gépkezelőknek és a termelőknek, optimalizálva a lefedettséget, minimalizálni a kihagyásokat és átfedéseket, valamint csökkenteni az inputköltségeket.

Az IntelliSpray pulse szélességmodulációs rendszer szélesebb körű alkalmazásokat kínál – Standard, Bypass, változó nyomás, nagy áramlás, nagy áramlás VP és On/Off –, nagyobb áramlási és nyomásértékeket, akár 17%-kal megnövelt áramlást és üzemi nyomást, valamint a 20 Hz-es impulzusszámnak köszönhetően nagyobb pontosságot.

A Slingshot felhasználása a Guardian permetezőgépeken azt a célt szolgálja, hogy a kezelők és a termelők több adatvezérelt döntést hozhassanak a szántóföldön és azon kívül. A Slingshot magas szintű áttekintést generál az adatokból a munka kezdetétől a befejezéséig, beleértve a nyomvonalkövetést, a kijuttatási nyilvántartásokat, a flotta hatékonyságát, a nyomvonal-korrekciókat és az átvihető munkamegrendeléseket.

A Slingshot telematikai rendszerrel együtt dolgozik a VSN Visual Guidance, amely képérzékelő és feldolgozási technológiákat használ a gyorsabb válaszadási sebesség, a permetezőgép jobb általános irányítása, a kezelő fáradtságának csökkentése és a pontosabb adatgyűjtés érdekében.

New Holland

Minden Guardian permetezőgép-modell kiegészítő precíziós technológiával van felszerelve, amely befolyásolja a permetezőgépek működését a fordulástól a kormányzáson át a permetezésig a maximális termelékenység érdekében – fotó: New Holland

Kamerák és radarok irányítják a permetezőgép szórókeretét és a gép teljes működését

A New Holland szerint ezek a részegységek bizonyítottan 20%-kal javítják a munkavégzés hatékonyságát. A műveletek elvégzéséhez a vizuális vezetési rendszer kamerák és radarok segítségével irányítja a permetezőgép keretét és a gép haladási irányát. A VSN-rendszer időt és pénzt takarít meg azáltal, hogy minimálisra csökkenti az önjáró permetezőgépek által okozott hibalehetőségeket és növénytaposást.

A VSN-rendszer integrálása lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy a permetezőgépet 5-6 km/órás sebességgel gyorsabban vezessék, így naponta több hektárt tudnak lefedni anélkül, hogy a növénytaposást kockáztatnák. Nemcsak az alap-VSN-rendszer követi a sorokat kamerákkal, hanem a VSN+ rendszer lehetővé teszi a kezelők számára, hogy jobban lássák a rejtett vízfolyásokat és egyéb akadályokat, ami nagymértékben megkönnyíti fáradságos, monoton munkavégzést a földeken.

Minden Guardian permetezőgép-típus kiegészítő precíziós technológiával van felszerelve, amely befolyásolja a permetezőgépek működését a fordulástól a kormányzáson át a permetezésig a maximális termelékenység érdekében.

- Az IntelliView 12 és a Viper 4+ kijelzők lehetővé teszik a kezelők számára, hogy egy pillantással áttekintsék a gép létfontosságú funkcióit, beleértve a felfüggesztési információkat, a folyadékkijuttatás vezérlését, az automatikus öblítés funkciót, a négykerék-kormányzást, a nyomtáv szélességének beállítását és még sok egyebet.

- Az IntelliField és a Slingshot megjeleníti, hogy más traktorok, gépek merre mozognak a szántóföldön, és adatokat szolgáltat az összes gép termelékenységéről.

- Az IntelliSteer Auto Guidance biztosítja a permetezés pontosságát, miközben az irányszabályozással és a T3 terepkompenzációval kiküszöböli a sorok kihagyását és a túlhaladást.

Forrás: www.futurefarming.com