Az MTI tájékoztatása szerint Nagy János elmondta, 15 ezer 500 ingatlant, illetve tulajdoni hányadot hirdettek meg, így a beérkező regisztrációk alapján elmondható, hogy nagyon sikeres a program. Emlékeztetett, az osztatlan közös földtulajdon felszámolása érdekében három hektár alatti területű állami földeket értékesítenek.

Eddig a 3 hektár alatti földekből 5550 hektárnyit sikerült értékesíteni – fotó: Shutterstock

Az értékesítés két ütemben zajlott, és a program folytatódni fog, így a tervek szerint augusztus 1-én meghirdetik a 3 és 10 hektár közötti területű földeket és tulajdoni hányadokat is. Ebben az ütemben körülbelül 3000 hektárnyi földet hirdetnek meg – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, ezek már az állami támogatások szempontjából is "értelmezhető" méretű földek lesznek. A kisebb földterületek iránt elsősorban a tulajdonostársak, illetve a helyi gazdálkodók érdeklődtek, így a program valóban azt a célt szolgálja, amire szánták – mondta Nagy János.

Közölte azt is, jelentős árverseny alakult ki, így hektáronként körülbelül egymillió forintért keltek el a földek. Eddig a 3 hektár alatti földekből 5550 hektárnyit sikerült értékesíteni.