A talajegészség jelentősége egyre nagyobb szerepet kap, melynek egyik elemére, a talajban élő növénykárósító szervezetek kártételének megelőzésére fókuszál a Best4Soil projekt. A projekt keretében rendezett "Szemelvények a talaj egészséget segítő praktikákból nemcsak biogazdálkodóknak" rendezvénysorozatban beszélgetünk elsősorban hazai szakértőkkel a projekt által is javasolt technológiákról. Lesz szó komposztálásról, szervesanyag visszaforgatásról, vetésváltás tervezésről és takarónövényekről is.

Láthatunk majd kutatási eredményeket és gyakorló gazdák tapasztalatait.

A bemutatott eredmények, jó gyakorlatok nemcsak biogazdálkodásban hasznosíthatók, hanem minden olyan gazdálkodó találhat benne megfontolásra érdemes gyakorlatot, aki csökkenteni szeretné növényvédőszer felhasználását, és javítani talajának egészségét, termőképességét és értékét.

A rendezvénysorozat második része online műhelymunkák formájában kezdődik. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Első műhelymunka:

A Best4Soil projekt által javasolt technikák (komposzthasználat, takarónövények, vetésforgó) alkalmazásának tapasztalatai a Grand biogazdaságban (Ausztria)

2021. március 25., 15:00-17:00 zoom alkalmazáson

Második műhelymunka:

Komposztálás és komposzthasznosítás biogazdaságban

2021. április 8., 15:00-17:00 zoom alkalmazáson

Harmadik műhelymunka:

Fonálférgek barátai vagy ellenségei a mezőgazdaságnak?

2021. április 22., 15:00-17:00 zoom alkalmazáson

Negyedik műhelymunka:

„Csata a talajban” mikrobiális antagonizmus és ennek haszna a mezőgazdasági termelésben

2021. április 29., 15:00-17:00 zoom alkalmazáson

Részletes programok és regisztráció itt.