Az immár hagyományos rendezvényen az ágazatban használt munkagépeket, az állattenyésztéssel, növénytermesztéssel, az élelmiszeriparral, a biotermesztéssel kapcsolatos újdonságokat egyaránt megtekinthetik az érdeklődők. A kiállítók többsége a régióból és Bács-Kiskun megyéből érkezik, de szinte az egész ország területéről, sőt, még Romániából, Szlovákiából és Olaszországból is várnak vállalkozókat.

Bíró Bernadett, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ projektmenedzsere a több mint 50 ezer négyzetméteres kiállítótérre tervezett rendezvények közül kiemelte a Leader-programmal kapcsolatos vidékfejlesztési konferenciát, a méhészek fórumát, eszköz- és termékbemutatóit.

A Szentlőrinci Gazdanapok a szakmai programok mellett a közönségrendezvények gazdag kínálatát nyújtja. A közönségprogramok zömét szombaton és vasárnap rendezik. Pénteken délután és szombaton, valamint vasárnap délelőtt is bemutatkozik a Lovas udvarban a Magyarok a jövőért egyesület hagyományőrző produkcióját.

Pénteken fogathajtó bemutató, szombaton díjugrató verseny, vasárnap pedig látványos vásári komédia követi az attrakciót, mindhárom napon folyamatosak lesznek a kézműves foglalkozások. A délelőtti Morgó játszópark után érdekesnek ígérkezik szombat délután a Fabatka Bábszínház bemutatója.

A Gazdanapok kiemelt eseménye a traktorosok ügyességi versenye. A legjobb mezőgazdasági gépvezetők ezúttal vasárnap koradélután mérik össze tudásukat látványos vetélkedéssel.

Augusztus 22-én pénteken 16 órakor rendezik meg a hidegvérű lovak kancaszemléjét, ami nem csak a szakemberek számára tartogathat érdekességeket. A vásár szervezői a Magyar Állattenyésztők Szövetségével partnerségben számos őshonos magyar állatfajtát bemutatnak.