A BASF mezőgazdasági stratégiája olyan innovációkon alapul, amelyek lehetővé teszik, hogy a gazdálkodók az egyre növekvő népességet élelmiszerrel lássák el, és olyan kihívásokkal nézzenek szembe, mint a szántóföldek korlátozott rendelkezésre állása, a betegségek okozta nyomás, továbbá az éghajlatváltozás.

BASF

A BASF a fenntarthatóságra és a digitalizációra is nagy figyelmet fordít termékeiben és működésében egyaránt – fotó: Agroinform.hu

A kutatás-fejlesztési költségvetés mintegy 900 millió eurós összegre növelése 2019-ben segíti a BASF vállalatot a mezőgazdasági innovációs folyamatban. A BASF 2028-ig több mint 30 új termék piaci bevezetésére készül és mintegy 6 milliárd eurós bevételt várnak e termékek értékesítéséből. Ezek között nyolc hatóanyag található, egyedi tulajdonságokat, valamint kiváló teljesítményű vetőmagokat foglal magában hibrid búzában, szójababban, repcében, gyapotban és friss zöldségben.

A BASF vállalat aktív szerepet vállal a gazdálkodóknak és a teljes mezőgazdasági ágazatnak a fenntartható megoldások felé terelésében azáltal, hogy a fenntarthatóságot minden üzleti és portfólióval kapcsolatos döntésébe integrálja.

„Stratégiánkkal új fejezetet nyitunk, amelyben a gazdálkodó ügye lesz mindannak a középpontjában, amit teszünk. A gazdálkodók különböző növények kombinációját termesztik, amelyek növekedési ciklusa és művelési igényei eltérnek egymástól. Ezért összpontosítunk mi a kiválasztott növénykultúrák kombinációjára, az úgynevezett növénykultúra-rendszerekre.

Ily módon a lehető legjobban tudjuk támogatni ügyfeleinket a maximális hozamok elérésében, az időjáráshoz kötődő kockázatok és a betegségek okozta nyomások csökkentésében, továbbá abban, hogy a gazdálkodás a társadalom felől érkező követelményeknek megfeleljen" – mondta Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divízió nemrég kinevezett elnöke Gentben, Belgiumban, a BASF Mezőgazdasági Innovációs Központjában, a Tőkepiacok (Capital Markets Day) napján.

Vincent Gross

Vincent Gros a BASF Mezőgazdasági Megoldások divízió elnöke – fotó: Agroinform.hu

A felvásárlás útján szerzett üzletágak és eszközök kevesebb, mint egy év alatt történő sikeres strukturális integrációját követően

a BASF a gazdálkodókat immár a mezőgazdasági megoldások összekapcsolt portfóliójával képes szolgálni, a vetőmagoktól a növényvédelmen át a digitális megoldásokig.

Az innovációt mindig a termelékenység és az új megoldások iránti igények inspirálják. Európa egy speciális és nagyon egyedi régió. Soha nem találkoztunk még annyi kihívással, mint amennyivel most. A gazdálkodóknak ma egy olyan kifejezetten összetett környezetben kell eredményt elérniük a termelésben, amelyben a törvényhozó, a társadalmi és nem utolsó sorban a jövedelmezőségi igényeknek is meg kell felelni, továbbá fel kell készülni a kockázatok menedzselésére – hívta fel a figyelmet Livio Tedeschi az Európai régió alelnöke a BASF - Új megoldások nemzetközi sajtótájékoztatóján Nunhemben.

BASF

Livio Tedeschi az Európai régió alelnöke – fotó: Agroinform.hu

Elmondta, hogy a BASF mint a teljes növénytermesztést átfogó fejlesztő vállalat a gabonafajták, a napraforgó és a repce termesztéséhez a vetőmagtól a növényvédelmi megoldásokon át a digitálizációt támogató eszközeivel összetett portfóliót nyújt a gazdálkodók számára Európában is.

A vetőmag-üzletág területén újdonság, hogy a hibrid repcén (InVigor) túl nemsokára hibrid búzafajták is elérhetőek lesznek.

A növényvédelem területén is új termékek várhatók, hamarosan új rovarölő szerrel lép piacra a BASF, és az idei évben vezetnek be több Revysol® hatóanyagú gombaölő készítményt, mely a nagy hatékonyságú gombaölő szerek új generációja lesz. A Revysol® előnye a gazdálkodók számára, hogy rugalmas alkalmazhatóság mellett kiváló betegségvédelmet biztosít, gyors és tartós a hatása, így használatával kiváló eredményt érhetünk el. Segítségével optimális terméshozamot és minőséget lehet elérni, illetve sokféle növénykultúrában alkalmazható.

növényvédőszer

Az idei évben több Revysol® hatóanyagú gombaölő készítményt vezetnek be – fotó: Agroinform.hu

A BASF kiemelt figyelmet fordít a növényvédő szerek felelős használatára többek között új alkalmazásokkal és termékkövetéssel. Livio Tedeschi kiemelte, hogy a digitalizáció, mint tendencia erősen befolyásolja a gazdálkodás módját és a BASF Mezőgazdasági Megoldások divízió komolyan fejleszt e téren.

A vállalatnak a mezőgazdaság területén úttörő digitális szakértelme, valamint a partnerei iránti erős elkötelezettsége miatt, a BASF olyan digitális megoldásokat kínál, amelyek értéket adnak ahhoz, hogy a gazdálkodók a BASF termékeket a legmegfelelőbben használják, gazdaságaikat hatékonyan tudják menedzselni, illetve konkrét támogatást nyújt a termékek és szolgáltatások hozzáféréséhez és beszerzéséhez.

BASF

"A BASF kiemelt figyelmet fordít a növényvédő szerek felelős használatára." – fotó: Agroinform.hu

Már most elérhetőek a BASF Xarvio™ digitális gazdálkodási megoldásai (Scouting, Field Manager), amely abban segíti a termelőket, hogy a szántóföldjeikben rejlő lehetőségeket még jobban kihasználhassák. A Xarvio™ Scouting alkalmazás segítségével egyszerűen beazonosíthatóak a gyomok, felismerhetőek a betegségek, meghatározhatóak a sárga csapdában lévő rovarok, elemezni lehet a levélkárokat és a nitrogénállapotot is.

A Xarvio™ Field Manager applikáció segítségével pedig bármikor ellenőrizhető a szántóföld állapota, a permetezés időzítővel pedig időben képesek a termelők azonosítani a lehetséges kockázatokat. Így az applikáció nyújtotta támogató megoldások a jobb áttekinthetőséghez és a magabiztosabb döntésekhez tudnak hozzájárulni. Már több mint 30 országban naponta félmillióan használják ezt a megoldást.