A Precision Planting® 2022. augusztus 3-án bejelentette a Radicle Agronomics™ megalakítását, a hivatásos agronómusok számára készült hatékony eszközök új generációját, amely lehetővé teszi a számos hibalehetőséget hordozó manuális folyamatok kiváltását, így több időt és energiát fordíthatnak az agronómiai problémák vizsgálatára és tanácsadásra.

„A talaj tápanyag-gazdálkodásának kezelése égető probléma a modern mezőgazdaságban, amely veszélyezteti a gazdaságok jövedelmezőségét és környezettudatosságát." – mondta Dale Koch product manager, Precision Planting. „A Radical Agronomics™ létrehozásával szeretnénk átformálni a talaj tápanyag-gazdálkodásának kezelését, és pontos eszközökkel, valamint megbízható agronómiai adatokkal felvértezni az agronómusokat, hogy segítségükkel a gazdák kimagasló eredményeket érhessenek el.

Radicle Agronomics™ szoftvercsomag a mezőgazdasági szakemberek számára

Radicle Agronomics™ a mezőgazdasági szakemberek számára – fotó: Precision Planting

A Radicle Lab™ ennek az új eszközsztárnak a sarokköve, a világ első teljesen automatizált talajlaboratóriuma. Kis helyigénye, ön kalibrációs technológiája, több száz minta felügyelet nélküli futtatásának képessége lehetővé teszi az agronómusok számára a munkafolyamataik leegyszerűsítését. A Radicle Lab™ az egyedülálló Microflow™ technológiájának köszönhetően, kiküszöböl minden emberi behatást, ami hagyományos laboratóriumi vizsgálatoknál elengedhetetlen, így egy ujjmozdítás nélkül, percek alatt képes pontos talajvizsgálati eredményeket produkálni.

„A Radicle Lab™ hat év fejlesztőmunka, több tucat függő szabadalom, valamint egy nagyszámú tudósokból és mérnökökből álló csapat munkájának eredménye."- mondta Koch. „Ez izgalmas nap az elkötelezett csapatunk számára, hiszen bemutathatjuk ezt az egyszerűen kezelhető, mégis pontos rendszert."

Szintén az agronómusok munkáját segíti a csomag GeoPress™ elnevezésű eleme, amely a talajminták vételében, kezelésében, nyilvántartásba vételében nyújt támogatást. A GeoPress™ gazdasági járművekre szerelhető eszköz, amely a felvett talajmintákat, újrafelhasználható geo-referált konténerekbe tölti és tárolja. Majd a feltöltött konténerekben lévő minták a Radicle Lab™ által kerülnek elemzésre, ahol helyspecifikus adatokat kapunk a tápanyagtartalomról. Már a területről a műhelybe vezető úton beindul az adatok áramlása a GeoPress™ és a Radicle Lab™ között, így nem kell manuálisan katalogizálni a talajmintákat.

A rendszert egy felhő alapú szoftvercsomag teszi teljessé, ami összeköti a területről a laborig megtett lépések folyamatát, hogy az agronómusok elsőrendű tápanyag-gazdálkodási tanácsokkal tudják segíteni az ügyfeleiket.

„Ahogyan a Precision Planting az elmúlt 30 év során átformálta a vetésről alkotott képet, a Radicle Agronomics™ a következő évtizedekben hasonlóan fogja átformálni azt a folyamatot, ahogyan az agronómusok és a gazdálkodók kezelik a tápanyag-utánpótlási igényeiket." – nyilatkozta Bryce Baker, marketing manager, Precision Planting.

PRECISION PLANTING® LLC

Precison Planting a szektor egyik veztő szereplője az agrotechnológiai megoldások terén. Az Illinois USA központi részén megalakult vállalkozás olyan innovatív eszközök fejlesztésére koncentrál, amelyek segítségével eredményesebbé válik a vetés, folyadék kijuttatás, permetezés, betakarítás.

A vállalat jól ismert arról az egyedülálló és innovatív megközelítéséről is, amellyel a gazdálkodók előtt álló agronómiai problémákat kezeli, és gyakorlati oktatási forrásokat biztosít a fejlesztéshez. A céget az Egyesült Államok kontinentális részén egy több mint 400 márkakereskedésből álló hálózat képviseli, és világszerte biztosít technológia megoldásokat számos mezőgazdasági gépgyártónak.

AGCO

Az AGCO (NYSE:AGCO) a mezőgazdasági gépek és a precíziós agrártechnológia tervezésében, gyártásában és forgalmazásában világelső. Az AGCO megkülönböztetett márkaportfóliója révén az ügyfelek számára értéket biztosít, beleértve az olyan alapvető márkákat, mint a Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® és Valtra®.

A Fuse® intelligens gazdálkodási megoldásaira épülő AGCO teljes felszerelés- és szolgáltatáskínálata segíti a gazdálkodókat világunk fenntartható táplálásában. Az 1990-ben alapított AGCO székhelye Duluthban, Georgia államban, USA-ban található, 2021-ben körülbelül 11,1 milliárd dollár nettó árbevételt ért el.

További információért látogasson el a www.AGCOcorp.com oldalra. A céges hírekért, információkért és eseményekért kérjük, kövessen minket a Twitteren: @AGCOCorp. A Twitter pénzügyi híreiért kérjük, kövesse az #AGCOIR hashtaget!