Az új békéscsabai, és a megújult pécsi, dombóvári és zalaegerszegi telephely megnyitása után újabb beruházásba kezdett az AXIÁL Kft. Szolnokon. 2013. május 28-án Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt ügyvezető elhelyezték a barnamezős beruházással épülő központ alapkövét a Tisza-parti városban. Az itteni korszerű központ megépítése annak a telephely-fejlesztési programnak a része, melynek célja a korszerű és nagy teljesítményű mezőgazdasági és építőipari gépek igényeit kiszolgálni képes alkatrész és szervizszolgáltatás biztosítása.

Szolnokon 1994 óta működik AXIÁL telephely, jelenlegi helyére 1996-ban költözött. A kezdetekben még csak alkatrészek forgalmazásával foglalkozott, ám, miután 1995-ben a mezőgazdasági gépek is bekerültek a cég kínálatába, már szervizszolgáltatást is végzett egy, majd 1997-től két szerelővel. Ebben az évben 149 Zetor szervizelését végezték el a teljes kelet-magyarországi régióban. A szolnoki telephely ugyanis kezdetben a teljes tiszántúli terület számára biztosította az AXIÁL Kft. szolgáltatásait.

Ma már 10 szerelő és egy ügyfélkapcsolati vezető alkotja a szervizes csapatot a térségben. Az évek során a keleti országrészben megnyíló telephelyek révén leszűkült szolnoki régióban évente átlagosan 300 partnerüket szolgálják ki. A jelenlegi körülmények azonban mind a vásárlók méltó kiszolgálására, mind pedig a mai korszerű mezőgazdasági gépek megfelelő színvonalú, gyorsaságú és hatékonyságú szervizelésére alkalmatlanok. A mostani 520 m2 területű telephelyen egy egyállásos szervizműhely áll a szerelők rendelkezésére, illetve, hogy a megnövekedett szervizkapacitást ki tudják szolgálni, 2009 óta egy többállásos műhelyt bérelnek a város szélén. Az új korszerű, magas műszaki tartalmú gépeket azonban csak modern műszerekkel ellátott, megfelelő pormentes környezetet jelentő szakműhelyekben lehet kockázatmentesen javítani.Az új beruházás erre a problémára is megoldást nyújt majd.

Alkatrészes vonalon a kezdetekben két alkalmazott dolgozott a szolnoki telephelyen, mára 11-re bővült a számuk. Évente átlagosan több mint 2000 partnerüket szolgálják ki. Az új alkatrészraktár és üzlethelyiség számukra is az ügyfeleik gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálását fogja eredményezni. Az alkatrész- és szervizszolgáltatási tevékenység mellett új mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai gépeket, valamint használtgépeket, bérgép- és pénzügyi szolgáltatásokat is kínál az AXIÁL Kft. ebben a régióban. Összesen 28 alkalmazott dolgozik a szolnoki telephelyen.

A barnamezős beruházással épülő új központban az alkatrészüzlet és raktár nettó alapterülete 915 m2, a szervizműhely az oktatóműhellyel együtt 1.386 m2, a portáé 12 m2, a nyitott mosóé 188 m2. A burkolt útfelület pedig 6221 m2 lesz. Az új bázis egy 21.061 m2-es telken épül majd fel. Az eddig felépített telephelyektől eltérően Szolnokon egy regionális oktatóműhelyt is magába foglal majd a telephely komplexum, mely elsősorban az Észak-Kelet Magyarországon élő gépkezelők, illetve az AXIÁL szakembereinek oktatását szolgálja majd. Az beruházás költsége várhatóan 500 millió forintot tesz ki.