Ebből az alkalomból az elmúlt 5 évtizednek egész évben jubileumi rendezvénysorozattal állít emléket, melynek egyik jeles eseménye volt szeptember 14-én, a cég országos hálózatának hat telephelyén az időkapszulák elhelyezése. A program keretében a jelenkor KITE-sei fogalmazhatták meg gondolataikat a jövő generációja számára, melyet 25 év múlva, 2048-ban, az időkapszulák felnyitásával olvashatnak el a munkavállalók.

A KITE Zrt. fél évszázada a hazai agrárium meghatározó szereplője, az évtizedek során elért sikerekhez pedig az alapító elődök és a cég jelenlegi dolgozói egyaránt hozzájárultak. E jeles évforduló a múlt tisztelete mellett alkalmat teremt az elismerésekre és a köszönetnyilvánításra is, melyet az időkapszulák elhelyezése napján Szabó Levente vezérigazgató intézett a munkavállalók felé.

Szabó Levente a KITE Zrt. vezérigazgatója

Szabó Levente a KITE Zrt. vezérigazgatója – fotó: KITE Zrt.

Beszéde kezdetén külön köszöntötte Vizsnyai Irén titkársági adminisztrátort, aki a vállalat ikonikus alakja, hiszen a KITE alapítása óta, 50 éve része a cég életének.

„Nemcsak, hogy emlékezik arra mi volt a múltban, hanem jelen van velünk és abban bízom, arra számítok, hogy a jövőben is jelen lesz velünk" – hangsúlyozta Szabó Levente.

A folytatásban kiemelte, hogy mindig közel állnak hozzá a KITE-s események, különösen a mai, mikor 50 év távlatában emlékeznek meg az alapító elődökről, valamint azokról az értékekről, melyektől a cég stabil talajon áll immár öt évtizede. Az egyik ilyen múltban gyökerező érték az innováció, mely a jelenben is meghatározza a vállalat alapelveit. Emellett a megbízhatóság és a stabilitás, amik bár hangzatos szavaknak tűnhetnek – fogalmazott a vezérigazgató, de valójában komoly tartalom áll mögöttük, hiszen a cég már számos kihívással teli időszakban bizonyított az elmúlt évtizedekben.

Stabilitás és a megbízhatóság nemcsak a beszállítók, finanszírozók szakmai szervezetek révén mondható el, hanem a munkavállalók, dolgozók tekintetében is. Az a jövő, ami rövid távú, igen bizonytalan. Az a múlt, ami már 50 évet ölel fel és legalább 25 évre biztosított, az még mindig többet ér, mint a pillanatnyi öröm" – utalt arra, hogy a vállalat biztos megélhetést nyújt a munkavállalói számára.


A továbbiakban köszönetét fejezte ki a dolgozóknak, akik nélkül kevésnek bizonyulnának a KITE alapértékei és a jó kapcsolatrendszerek a beszállítókkal és a partnerekkel. A közös sikerekhez kellenek azok a kollégák és kolleginák, akik ismerik az alapértékeket és a mindennapok során ezen értékek mentén elhivatottan végzik munkájukat a vállalat céljainak megvalósításáért.

Szabó Levente beszéde zárásaként arra is kitért, hogy az esemény kapcsán leírt üzenetekben benne van az, hogyan szeretnénk látni a KITE-t 25 év múlva, amiért napi szinten tenni kell. De ha az elődök által kitaposott úton haladunk negyed évszázad múlva a következő generáció átélheti, hogy a KITE ne csak hazánk, hanem Közép-Európa legmeghatározóbb agrárvállalkozása legyen és az egyetlen immáron 75 éves, az alapítók által meghatározott értékeket ma is megtartó és őrző, az innovációt pedig magasan a zászlaján hordó termelési együttműködéssé váljon.

Ünnepélyes keretek között elhelyezik az időkapszulát a KITE nádudvari Központjában

Ünnepélyes keretek között elhelyezik az időkapszulát a KITE nádudvari Központjában – fotó: KITE Zrt.

Ezt követően a cég képviselői: Szabó Levente vezérigazgató, Guba Sándor az Igazgatóság elnöke, Kotormán Mihály pénzügyi és számviteli vezérigazgató-helyettes és Zahorán Zalán műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között elhelyezték az időkapszulát a KITE nádudvari Központjában. Végül a régiók vezetői öt régió egy-egy alközpontjában – Nagykállón, Győrszemerén, Szászbereken, Kaposváron és Kecskeméten – egymás után helyezték el a kapszulákat.

KITE Zrt.

A KITE Zrt. az időkapszulák elhelyezését minden helyszínen élőben közvetítette a munkatársaknak – fotó: KITE Zrt.

Az üzenetekben főként azokra a kérdésekre kaphatunk választ, hogy a jelenlegi munkavállalók milyen útravalót adnának a jövő KITE-seinek, valamint hogyan látják a vállalatot 25 év múlva. Mindezek mellett természetesen egyedi üzenetek, fényképek, sőt pendrive-on rögzített videóüzenetek és a helyi újságok is bekerültek az urnákba, méltó emléket hagyva az utókor számára.

A KITE Zrt. az időkapszulák elhelyezését minden helyszínen élőben közvetítette a munkatársaknak, annak érdekében, hogy senki ne maradjon le a különleges pillanatról. Az esemény Wass Albert Üzenet haza című versével zárult Mercs Máté Péter színművész szavalatában.

fémplakett

Fémplakett jelzi az időkapszulák helyét – fotó: KITE Zrt.

A fentebb említett helyszíneken egy kőre rögzített fémplakett jelzi az időkapszulák helyét, melyek kiemelésére 25 év múlva, 2048-ban kerül sor, amikor célba érhetnek az utókor számára megfogalmazott üzenetek.