A jövőben a SmartCan a vevő, a gép, a kereskedő és a gyártó közötti hálózati kapcsolatot szolgálja. A gépnek ezért egy SmartCan modulra van szüksége (ez egy internet csatlakozási pont), amellyel egyre több eszközön levő munkaszámítógép felszerelhető. Így a jövőben a gép valamennyi adata kiolvashatóvá válik, és már az első lépésben létrejön a géppel való WiFi (WLAN ) kapcsolat.

HORSCH

A SmartCan a vevő, a gép, a kereskedő és a gyártó közötti hálózati kapcsolatot szolgálja.

A HORSCH SmartCan lehetővé teszi a telemetrikus adatok továbbítását vagy az adatcserét a Farm-Menedzsment rendszerekkel. Ezáltal megvalósul az Agrirouterrel (adatcsere platform) való kapcsolódás. A gépi adatok (mint például a GPS pozíciók, sebesség, stb.) rögzítésre kerülnek, ezáltal az automatikus dokumentációval időmegtakarítás és nagyobb hatékonyság érhető el. A folyamatok átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé válnak.

Egyszerűbb lesz a távdiagnosztika is egy hiba esetén. Nem mindig kell megvárni a kiérkező szervizes szakembert, mert lehetséges, hogy távolról is orvosolható lesz a felmerülő hiba. Sokkal gyorsabban tud a kereskedő és a gyártó is az adott feladatra megoldást találni, ezzel pedig például egy vetési időszakban nagyon sok időt tudunk megtakarítani.HORSCH

A távdiagnosztika egyszerűbb lesz egy hiba esetén, ezzel sok időt spórolhatunk meg.

Az ügyfél később is hozzáférhet az adatokhoz az okostelefonjával és a megfelelő MobileControl alkalmazással. Az alkalmazás elérhető a Google Android és az Apple iOS operációs rendszerrel rendelkező eszközök számára. Az alkalmazás segítségével például az ügyfél az egyszerű gépfunkciókat is kezelheti, mint a leforgatás, a vetni kívánt magmennyiség beállítása, a permetezőgépeknél a fúvókateszt vagy a Maestro vetőgépeknél egy sorteszt.

A későbbiekben további funkciókkal is bővül az alkalmazás – ezáltal nagyobb komforttal, egy okoseszköz segítségével és néhány kijelzőérintéssel is beállítható, illetve kontrollálható lesz a vetőgép vagy a permetezőgép.

A mobiltelefonon vagy táblagépen beállított értékek a munkagép vezérlő monitorjában is automatikusan beállítódnak. Így egy leforgatás esetén nem kell visszaülni a traktor fülkéjébe a leforgatott, lemért értéket beírni a monitorba, hanem a vetőgép mellett a mobilkészülék megteszi ezt.

HORSCH