A MEGFOSZ és az Agro Napló által közösen szervezett MezőgépÉSZek 2017-2018 játék harmadik helyezettje a ZÖLDFÜLŰEK csapata lett. A jánoshalmi FM ASZK, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és felkészítő tanáruk – sok más nyereményük mellett – egy gyárlátogatást nyertek a Fliegl Abda Gépgyártó Kft-nél, amelyet a cég az AGROmashEXPO-n adott át a csapatnak. A gyárlátogatásra 2018. március 13-án került sor.

Fleigl

A Zöldfülűek csapata a harmadik helyet vitte el a MezőgépÉSZek versenyen

Annak érdekében, hogy a gyárlátogatást minél hamarabb el tudják kezdeni és minél több információval és élménnyel legyenek gazdagabbak, a cég már előző este meghívta a csapatot, és egy nagyon kellemes, csapatépítő gokartozással egybekötött, kötetlen szórakoztató élményt is beépített a másnapi gyárlátogatás előtt a diákoknak.

MEGFOSZ

Csapatépítő gokartozásra is sor került

A szórakoztató program után másnap délelőtt a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. képviselői előadást tartottak a csapat tagjainak, ahol a cég bemutatását követően Szabó Lajos értékesítő kolléga beszélt a különböző típusú és fajtájú pótkocsikról, tartálykocsikról és azok újdonságairól, valamint főbb technikai sajátosságairól. A csapat kérésére külön előadást tartott Zsédenyi Gábor a Kft. tervező mérnöke a pótkocsik vizsgáztatásának folyamatáról.

Fliegl

A diákok megismerkedhettek a pótkocsik és a tartálykocsik főbb technikai sajátosságaival

A diákok nagyon érdeklődőek és aktívak voltak, így az előadások mellett már nagyon várták, hogy végre gyakorlatban is megtekinthessék az előadáson elhangzott pontos és precíz folyamatokat, hiszen a gyárban a legkisebb alkatrészekből, nagyon nagy tervező munkával és precizitással készülnek ezek a pótkocsik, melyeket itt, most, Magyarországon testközelből tekinthettek meg.

MEGFOSZ

A fiúk végig nagyon érdeklődőek voltak

Az előadást tartó kollégák – egy könnyű ebéd elfogyasztása után – bemutatták a gyár minden részlegét és minden szegmensét. Körbevezették őket a gyár területén és minden információt átadtak a diákoknak, ami a gyártással kapcsolatos, és hasznos információ lehet részükre tanulmányuk, vagy akár jövőbeli munkájuk során is.

Megfosz

A fiatalokat körbevezették a Fliegl gyártelepén

A ZÖLDFÜLŰEK csapata nagyon sok élménnyel, tudással és egy igazi magyar gyár teljes körű működésébe történő betekintésével, valamint a gyár által összeállított ajándékcsomaggal térhetett haza. Ahogy a Fliegl-esek fogalmaztak: „Üdítő volt ennyire érdeklődő, a szakmai iránt elhivatott fiatalemberek társaságában tölteni a napot.”

A MEGFOSZ köszöni a felajánlást, az együttműködést és az iskolai csapatoknak nyújtott segítséget a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. vezetőségének és munkatársainak!

Fliegl

A diákok minden információt megkaptak, ami hasznos lehet tanulmányaik vagy munkájuk során

MEGFOSZ – Viczián Ágnes