E heti körkérdésünkre a következő cégek válaszoltak: DARTON, Gyümölcsgép Kft., Kertcenter Kft., Navik Agri Kft., Penda Kft., TZ-AGROGÉPEK Kft.

Vas Péter – DARTON

Traktorvontatású, egytengelyes fújós tápszállító pótkocsi a megrendeléstől számított 3 hónapon belüli teljesítéssel.

A gyártó több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkező cseh családi vállalkozás.

BEKÉSZÍTŐ kocsiként is használható egytengelyes billenőplatós TÁPSZÁLLITÓ pótkocsi fújós kitárolással. Készülhet ponyvás vagy zárt, a földről kezelhető töltőnyílással ellátott belemezelt fedésű raktérrel vagy dobozszerű zárt raktérrel is. A kardánmeghajtású HOLMES RBT68 rootfújó egy forgó cellán keresztül alacsony üzemi nyomáson /0,6 bar/ nagy mennyiségű levegőt /600-800 m3/óra / termel, és ezzel képes a rakományt kíméletesen és gyorsan kitárolni. Teljesítménye dercés takarmány esetén 18-20 t/óra. A pótkocsi össztömege 7-11 t, raksúlya 5-8 t.

pótkocsi

Olasz csigás tápszállító pótkocsi – a megrendeléstől számított 3 hónapon belüli teljesítéssel.

Az olasz MENCI gyár által tervezett 60-75 t/ó kitárolási teljesítményű takarmány- és terményszállító, traktorvontatású csigás pótkocsi:

A TC 60/12CB csigás takarmányszállító pótkocsi főbb műszaki paraméterei:

A pótkocsi teljes hossza: 6,053 mm
A pótkocsi teljes szélessége: 2,408 mm
A pótkocsi teljes magassága: 3,100 mm
A pótkocsi tartályának térfogata: 11,5 m3
A pótkocsi hasznos teherbírása: cca. 5 t
A pótkocsi kitárolási sebessége: 60-75 t/ó
A pótkocsi kitárolási ideje: cca. 6 perc

Méreteit, térfogatát és a műszaki lehetőségeket tekintve széles választékkal rendelkezünk.

pótkocsi

Gyümölcsgép Kft.

Az általunk forgalmazott ProFruit Machinery komplett technológiát kínál zöldség- és gyümölcslevek előállításához. Ahhoz, hogy kifogástalan legyen a végtermék, első és elengedhetetlen munkafolyamat a tisztítás. A fogyasztói panaszok elkerülése és nem utolsósorban a fogyasztóvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében kiemelt jelentősége van ennek az előkészítő műveletnek. De nem mindegy, hogy céklát vagy málnát szeretnénk feldolgozni.

A ProFruit megoldást nyújt mind földes áruk kefés, mind bogyós gyümölcsök kíméletes, vízsugárral történő tisztítására. Megbízható, európai szabványoknak megfelelő minőséget tudunk biztosítani mind ládaemelő és -ürítő gép, mind különböző méretű válogatóasztalok, mind kefés mosó, valamint mosó-felhordó gépek esetében.

A helyes, mindenre kiterjedő előkészítő technológia megválasztásával rengeteg pénzt és energiát spórolhatunk meg a későbbiekben, ráadásul a fogyasztói panaszok számát is minimalizálhatjuk.

ProFruit gép

ProFruit Machinery – fotó: Gyümölcsgép Kft.

Hodász Ádám – Kertcenter Kft.

Milyen gyümölcsrázó és betakarítás utáni technológiák érhetők el jelenleg?

Az általunk ajánlott gyümölcsrázó gép a lengyel gyártmányú Karmasz OTW2-es modellje. Meggy, cseresznye, szilva, alma, dió stb. rázása, betakarítása tisztán, gyorsan és kíméletesen, közvetlen a ládákba töltve.

Nagy teljesítményű, idéntől elérhető automatikus begyűjtő ponyvával, felhordó szalaggal, levélkifúvóval, traktor által vontatható kormányzott trailerrel, direktben a ládába, konténerbe ürít. Saját hidraulikarendszerrel. A szabvány 8,1 m hosszú, 5 méteres ponyvával, raklapméretű konténertöltővel szerelt gép.


Opcionális extrák: rázókar le-fel, jobbra-balra emelő hidraulika, kisrekesz-töltő adapter, külső ventilátoros hidraulikahűtő, 350 mm-es átmérőig nagyobbított törzsbefogó. Akár BigBag zsákba való töltéssel is lehet kérni.

Minden gép egyedileg, egyedi igények szerint, kézzel készül megrendelésre.

A gép mindennel felszerelt, amire csak szükség lehet a hatékony, gyors és kényelmes munka érdekében. Emellett kiváló, hasznos, tartós gép. Hasznot hoz, és öröm használni.

2 év garancia jár a géphez.

gyümölcs

fotó: Kertcenter Kft.

Milyen megoldások vannak a betakarított termés előkészítésére?

Az általunk forgalmazott Kadioglu diófeldolgozó gépsort tudjuk ajánlani természetesen dióhoz.
Betakarítástól egészen a válogatásig minden gép megtalálható kínálatunkban (diómosó, buroktalanító, törő, osztályozó, válogató).

gép

fotó: Kertcenter Kft.

Navik Agri Kft.

A MONCHIERO cég a dió, mogyoró, mandula, gesztenye, léalma és lészilva betakarítására specializálódott, világszerte piacvezetőnek számít ebben a szegmensben. Ezen gyümölcsök betakarítása nem a hagyományos ponyvás rázós rendszerrel történik fenti gyümölcsök természete miatt, hanem két menetben.

Külön egységet képez a Monchiero VL08 traktorra szerelhető gyümölcsrázó gép és a Monchiero gyümölcsfelszedő gépek többféle teljesítményben az adott gazdasági mérethez igazodva.

gyümölcs

A Monchiero cég a betakarított dió tisztítására ajánlja a PU 250 diótisztító gépet, mely egy hatékony és praktikus vízhűtéses dízelmotorral van szerelve, mely az elektronikus vezérlésnek köszönhetően jól beállítható az igényekhez. A gesztenyetermesztőknek ajánljuk az M400 gesztenye buroktalanító gépet.

gyümölcsszüretelő gép

Penda Kft.

Az N.Blosi ZIP 25 és az N.Blosi ZIP 30 önjáró szedőplatform egész évben segíti a gyümölcsösökben végzett munkát. A betakarítás mellett metszésre, ritkításra és karbantartási munkálatokra is használható (fagyvédelmi háló felhelyezése). A szedőplatform dízel vagy elektromos meghajtással rendelhető. A beállítható sebesség és az opcióként elérhető automatikus sorkövetés megkönnyíti a munkavégzést.

Penda

N.Blosi önjáró szedőplatform állítható szállítószalaggal és ládaszállítóval – fotó: Penda Kft.

A szedőplatformokhoz a PENDA kínálatában elérhető az N.Blosi szállítószalagos gyümölcsbetakarító is. A szállítószalag könnyen felhelyezhető a szedőplatformra, kényelmes és biztonságos munkaterületet biztosít.

Az opciós kiegészítővel a gyümölcsszedő és metszőplatform könnyen és gyorsan átalakítható alma, körte, barack, szilva szállítószalagos betakarításához. Ez az opció felgyorsítja a gyümölcsszüretet, és elősegíti a sérülésmentes gyümölcsbetakarítást. Gazdasági előnye a betakarítás munkaigényének csökkenésében, illetve a nagyobb területteljesítményben realizálódik.

• központi hidraulikus emelésű platform többféle méretben is
• mechanikusan vagy hidraulikusan szélesíthető platform
• front és hátsó hidraulikus ládaemelés
• a gép teljes hosszában görgős ládatovábbító rendszer
• platformkiegyenlítő - lejtős terepre
• hidrosztatikus kormányzás
• 2- vagy négykerékmeghajtás
• sebesség 0-13 km/h
• hidraulikus elsőkerék-kormányzás (négykerékmeghajtás esetén független négykerékkormányzás)
• hidraulikus hátsó fékrendszer (opció: 4 kerékre)
• üresláda-szállító kocsival is kiegészíthető

Penda

Kíméletes gyümölcsbetakarítás forgókefés ládatöltő tárcsával – fotó: Penda Kft.

Az Agrofer konténer- és ládaszállító kocsik felgyorsítják a betakarítást, legyen szó szőlőről, gyümölcsről vagy akár zöldségekről.

Az Agrofer DUMPER DDF INOX tartálya dupla ollós emelővel 3 méter magasságba is felemelhető. A hidraulikus billentésű gyűjtőputtonnyal a szüretelt szőlő közvetlenül a szállító pótkocsira üríthető.

dumper ddf

Agrofer hidraulikus billentésű gyűjtőputtony – fotó: Penda Kft.

Gyümölcsültetvényeken az AGROFER G40 RT TANDEM konténer- és ládaszállító kocsik biztonságos, rázkódásmentes szállítást biztosítanak. A pótkocsi maximális terheltség mellett is stabilan, könnyedén vontatható. A pótkocsi két oldalsó fellépőjén a szedő és válogató munkások is biztonságosan dolgozhatnak. A ládák ürítését hidraulikus billentés, mozgásukat állítható kétoldali görgősor biztosítja.

Penda

Agrofer G40 RT Tandem ládaszállító típustól függően 4-7 ládához – fotó: Penda Kft.

Tóth Zoltán – TZ-AGROGÉPEK Kft.

A TZ-AGROGÉPEK Kft. kínálatában több típusú gyümölcsrázó gép megtalálható függesztett karos és vontatott ponyvás kivitelben egyaránt.

gyümölcsfa-rázógép

Kiemelkedik közülük az AgroGreen függesztett karos rázógép ami teljesen magyar gyártmány, masszív erős vázszerkezettel rendelkezik. Kizárólagos magyarországi forgalmazója a TZ-AGROGÉPEK Kft. Most előrendelési akcióban 1.350.000 Ft+áfa áron megrendelhető június 30-ig!