A Metos Magyarországon is már több mint 1000 időjárás állomást telepített az elmúlt években. Az osztrák székhelyű vállalatot 1984-ben alapították, a cég első időjárás állomását 1988-ban vezette be a piacra.

Mára a széleskörű portfólióban megtalálhatóak a vezeték nélküli érzékelők és eszközök a távoli, terepi megfigyelés, időjárás-megfigyelés és növényvédelmi előrejelzés, vízgazdálkodás támogatására. A vállalat FieldClimate integrált digitális platformja lehetővé teszi a gazdálkodók, szaktanácsadók számára, hogy bárhol és bármikor hozzáférjenek az érzékelők adataihoz. Ezen kívül folyamatos képzéseket és támogatást nyújtanak partnereiknek és rajtuk keresztül a mezőgazdaságban dolgozóknak.

A Pessl Instruments mostanra az európai országok mellett jelen van Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában, sőt Afrikában, Új-Zélandon és Ausztráliában is. Az intenzív fejlesztéseket és növekedést jól mutatja, hogy a legutóbbi partnerségi megállapodást 2019 decemberében indították el Kanadában a Glacier FarmMedia-val. Az új FieldClimate pedig néhány napja indult el iOS és Android mobil applikációként is.

A közlemény szerint azok számára kínálják fel ezt a befektetési és disztribúciós lehetőséget Magyarországon, akik hisznek az IoT ágazat mezőgazdasági sikereiben és kiemelkedő tapasztalatuk van a mezőgazdasági értékesítésben.

A csoport vezérigazgatója és alapítója, Gottfried Pessl örömmel találkozik az érdeklődőkkel a közelgő PREGA Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállításon (2020.02.18-19. | AQUAWORLD RESORT****, BUDAPEST. További információ: www.prega.hu).

Gottfried Pessl Úrral készített interjúnkat, és a Pessl Instruments jövőbeni terveit az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatja.