Nicola Lemken és Julien Burel – a LEMKEN, illetve a SULKY vállalatok tulajdonosai – a napokban jelentették be a társaságok közötti kereskedelmi partnerséget. 2019 novemberétől a LEMKEN vállalat kibővíti termékportfólióját, így a SULKY műtrágyaszóróit kínálja saját, LEMKEN-kék színeiben.

A Lemken Polaris 14-es látható a vállalat gyári felvételén – fotó: LEMKEN GmbH & Co

A műtrágyaszóró-kínálat három termékcsaládból áll, amelyeket a LEMKEN kiskereskedelmi partnerei forgalmaznak majd Németországban és több európai országban.

A LEMKEN vállalat bejelentése az új műtrágyaszórókról olyan friss hír, hogy szerkesztőségünk a cikk megjelenéséig még nem kapott hivatalos választ arról, hogy Magyarországon mikor láthatják majd először élőben ezeket a munkagépeket a gazdálkodók – vagy mikortól lehet majd megvásárolni őket hazánkban.

Az AGRITCHNICA 2019 mezőgazdasági világkiállítás alkalmával azért természetesen szemügyre vesszük Hannoverben az új LEMKEN műtrágyaszórókat – és igyekszünk majd minél többet megtudni a magyar premierről is.


A LEMKEN műtrágyaszórók három családja a Spica, Tauri és Polaris 900 – 4000 literes tartálytérfogattal és széles felszereltségi kínálattal, valamint sokféle beállítási lehetőséggel rendelkeznek – az alapváltozattól a 100%-ig ISOBUS vezérelt kivitelig.

A Lemken Tauri (gyári felvétel) – fotó: LEMKEN GmbH & Co

Az új műtrágyaszórók megfelelnek a legszigorúbb követelményeknek a kijuttatás pontossága-, valamint a gazdaságosság szempontjából egyaránt.

A kényelmes és egyszerű beállítási lehetőségek garantálják, hogy a műtrágyát a termelő a lehető legprecízebb- és legtakarékosabb módon juttathassa ki.

A LEMKEN műtrágyaszórók kiváló minőségű termékek, amelyek optimálisan kiegészítik a vállalat meglévő termékskáláját a talajművelés, vetés, a növényápolás, valamint a tápanyag-utánpótlás területén.

Lemken Spica (gyári felvétel) – fotó: LEMKEN GmbH & Co

A LEMKEN és a SULKY vállalatok egyaránt erőteljes partnerségre törekszenek, amely számos előnnyel jár mindkét fél számára. A LEMKEN jelentősen megnövelheti piaci relevanciáját ezzel az új termékcsaláddal, miközben a SULKY elérheti gyártóberendezéseinek maximális kapacitását.

Fontos tényező mindkét vállalat számára, hogy erősek és függetlenek maradjanak, miközben hozzáadott értéket nyújtanak a szakkereskedőknek és a mezőgazdasági termelőknek. A SULKY családi vállalkozás, akárcsak a LEMKEN, ugyanazokkal az értékekkel és célokkal rendelkeznek. Mindkét társaság üzleti fókuszában az innovatív technológia fejlesztése áll, amely szorosan illeszkedik a gazdák jelenlegi igényeihez.

Nicola Lemken így nyilatkozott a két vállalat partnerségéről:

„Nagyon örülünk ennek az együttműködésnek és meggyőződésünk, hogy ez lehetővé teszi számunkra, hogy még jobban támogassuk ügyfeleinket. Az egymásra épülő mezőgazdasági folyamatok kiszolgálása – azaz egy komplett technológiai munkagép-sorozat a LEMKEN kínálatában – egyértelműen gazdasági előnyökkel jár a mezőgazdasági termelők számára. Talajmunkáról, növényvédelemről, vagy tápanyag-utánpótlásról legyen szó – a gazdálkodók bármikor számíthatnak a LEMKEN átfogó, kiemelkedő szolgáltatásaira.”

Cikk forrás: LEMKEN GmbH & Co press release

Szívesen nézel videókat LEMKEN munkagépekről? Szerinted is igaz a mondás, miszerint "szántani csak pontosan és szépen szabad"? Akkor ezt a videót Neked is látnod kell!