A 45 éves jubileumát ünneplő KITE Zrt. a korábbi évek hagyományaihoz híven idén májusban is megrendezte a hódmezővásárhelyi KITE-napokat. A KITE Zrt. Csongrád megyei alközpontjában május 10-12. között várták a cég partnereit és az érdeklődőket. A telephelyen a széles mezőgazdaságigép-kínálatuk minden főbb termékcsoportját képviseltették 1-2 típussal.

gép

A díjazott John Deere 9620RX gumihevederes törzscsuklós traktor – A szerző felvétele

Idén hatodik alkalommal szervezték meg a kiskőrösi Dutra Találkozót. Mutatjuk az eseményen készült videókat! A kiváló szervezésnek és a dutrások összefogásának köszönhető, hogy idén körülbelül 80 Dutra traktor és több száz Dutra-rajongó gyűlt össze Kiskőrösön.

traktor

Gyülekezés – fotó: Benyó Dániel

A Dolina Kft. saját fejlesztésű és saját gyártású gépe a Ködsárkány, amely a szőlő- és gyümölcsültetvények talajmenti fagy elleni védelmére szolgál. A Ködsárkány egyedisége technológiájában rejlik, miszerint a gép a tűztérben meggyújtott tüzelőanyagot elégeti, és a keletkező hőt, füstöt és vízpárát az ültetvényben elteríti. Az eszköz munkáját gyakorlati gépbemutatókon tekinthették meg a gazdálkodók.

gép

Gépbemutató szilvásban – fotó: Agroinform.hu

Az Agrolánc Kft. tavaszi kertészetigép-bemutató sorozatot tartott, amely újfehértói állomásáról tudósítottunk. A rendezvény legérdekesebb részét ezúttal is az ültetvényben megrendezett mozgó gépbemutató képezte, amelyen az Agrolánc jól ismert Antonio Carraro ültetvénytraktorai dolgoztak a társaság által képviselt színes munkagépválasztékkal.

gép

fotó: a Carrarospray gyári felvétele

A Massey Ferguson legkisebb erőgépét – a 75 LE-s MF 3630 A-t – olyan gazdálkodóknak ajánlja a gyártó, akik minőségi, egyszerűen kezelhető, rendkívül jó árú, mégis prémium gépet keresnek! Az erőgép önállóan is képes ellátni egy kisebb gazdaság feladatait, de kiegészítő vagy célgépnek is tökéletesen megfelel. Az ára pedig jól használható felszereltség mellett 11 millió Ft + áfa alatti!

gép

Teljesítmény és erő terén is számíthatunk a gépekre – fotó: Austro Diesel GmbH

A Szerencsi Mezőgazdasági Részvénytársaság 100 százalékos magyar magántulajdonban lévő mezőgazdasági vállalkozás, amely alapvetően állattenyésztéssel foglalkozik. A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek értékesítésével évente közel 4 Mrd forint árbevételt ér el. A társaság május 30-án használt traktorokat és munkagépeket bocsájt kalapács alá.

gép

fotó: Agroinform.hu