A Fendt 300 Vario traktorok 100-130 LE-s teljesítménytartományban leginkább a családi gazdálkodók kedvencei. Talán azt szeretik benne, hogy biztonságot ad a kezelőjének és rajta keresztül az egész családnak a napi munkavégzés terén. Mindezt a megbízhatósága, a teljesítménye és nem utolsósorban a technikai megoldásai révén teszi.

gép

A traktor a műszakilag lehetséges legkisebb gázolajfogyasztással üzemel – fotó: Axiál Kft.

Gazdainterjúnkban a LEMKEN Zirkon 12/600 KA típusú forgóborona munkáját elemezzük – csapadékos tavasz és nedves, kötött talajok vonatkozásában. Kanyó József Császlón gazdálkodik a szatmári síkságon. Egy éve használja gazdasága legújabb eszközét, amely a LEMKEN Zirkon forgóborona.

gép

Kötött és nedves talajon is jó munkát végzett a Lemken Zirkon forgóborona – fotó: Agroinform.hu

Bemutattuk a FarmGép Kft. Kertitox Revolution permetezőgépét, melynek tervezésekor a precíziós gazdálkodás irányelveit követték. A gazdálkodók észrevételei és javaslatai alapján újjászületett Kertitox Revolutionnal gyorsabb, kényelmesebb, biztonságosabb a munkavégzés, és a praktikus kivitelnek köszönhetően minden kezelési feladatot egy helyen el tud végezni a gépkezelő.

traktor

Kertitox Revolution 3000 – fotó: Gyártói felvétel

2018. április 11-12-én 7. alkalommal rendezte meg az AXIÁL Kft. Gyakorlati Akadémia szakmai rendezvényét a szarvasmarhatartók, azon belül is elsősorban a tejtermelő gazdaságok vezetői részére. A szakmai előadások napján, április 11-én a délelőtti órákban, illetve április 12-én napközben a vendégek az Extra Tej Tejtermelő Kft. beledi telephelyén az elmúlt éveiben eszközölt beruházásokat használat közben is megtekinthették.

gép

A vendégek az Extra Tej Tejtermelő Kft. beledi telephelyén az elmúlt éveiben eszközölt beruházásokat használat közben is megtekinthették – fotó: Axiál Kft.

Kétévente rendezik meg a Közép-Európa legjelentősebb kiállításaként emlegetett brnói Techagro mezőgazdasági expót. Cseh gyártó lévén a Bednar vállalat idén is óriási területen – 1250 négyzetméteren – 14 munkagép és gépkapcsolat bemutatásával vonult ki a rendezvényre. A Bednar-stand munkagép-újdonságai mellett magyar gazdálkodókkal is találkoztunk. Őket faggattuk a sárga-fekete eszközök munkájáról.

gép

Hatalmas gépválasztékkal készült a Bednar a kiállításra – fotó: BEDNAR FMT

A hatékony tápanyag-utánpótláshoz olyan gépekre van szükség, melyek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek, és élettartamukat tekintve még unokáinkat is kiszolgálják. A Samson PG hígtrágya-kijuttató tartálykocsik olyan professzionális felhasználóknak készülnek, akik magas elvárásokat támasztanak a kiváló minőség, a rugalmas felhasználás és a költséghatékonyság területén.

A SAMSON SP 9-15 gépeket pedig a felhasználókkal szoros együttműködésben alakította ki a gyár, hogy bármilyen szórható anyag esetén megfeleljenek az általuk támasztott követelményeknek.

gép

A DOMEX® acélnak köszönhetően a gép élettartama lényegesen hosszabb, a gépek önsúlya pedig lényegesen kisebb – fotó: Valkon 2007 Kft.

Elkezdődött a visszaszámlálás a magyar mezőgazdaság egyik legrangosabb állattenyésztési kiállítására, melyet a Hód-Mezőgazda Zrt. a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) és tagszervezeteinek közreműködésével rendez meg.

Kevesebb mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok.

gépAz AXIÁL Kft. két standdal is jelen lesz az idei kiállításon – fotó: Axiál Kft.