Az idei hannoveri Agritechnica kiállításon a Svédországi gépgyártó vállalat, a Väderstad újra elnyerte az „Év munkagépe” megtisztelő címet, Tempo WideLining vetőgépével. Az „Év munkagépe” olyan elismerés, amelyet európai újságírókból álló zsűri ítél oda, és amelyet a Väderstad már korábban két alkalommal elnyert.

Väderstad újra elnyerte az „Év munkagépe” megtisztelő címet, Tempo WideLining vetőgépével

Mint ahogy már szeptemberben mi is beszámoltunk róla, fehérorosz Gomselmash júliusban tesztelte első, sűrített földgázzal meghajtott, Palesse GS4118K típusjelzésű prototípus kombájnját. Múlt héten az AGRITECHNICA-n, már a nemzetközi nagyközönség is megismerhette a sorozatgyártásra érett változatát, amely már GS4218 CNG típusjelzéssel került bemutatásra.

Új típusjelzést kapott az AGRITECHNICA-n bemutatott példányt – fotó: Agroinform.hu

Új zöldség- és vetőmag-rekeszek szállítására kialakított felépítményű pótkocsit mutatott be az AGRITECHNICA-n, a Peter Kröger GmbH. A speciális szállítóeszközt egy tapasztalt zöldségfarmmal szoros együttműködésben fejlesztették ki, és optimálisan a zöldség- és / vagy vetőmag-rekeszek gyors be- és kirakodására, valamint biztonságos szállítására tervezték.

Az oldalfalak lánckerekes áttételen keresztül, hidraulikusan hajthatók fel – fotó: kroeger-nutzfahrzeuge.de

A mindennapi növényvédelmi kihívások mellett napjainkban egyre több helyen kerül előtérbe az igény a növényvédelmi munkák negatív környezeti hatásának csökkentésére. A kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak, felkészülve a jövő kihívásaira.

A hatékonyabb és kényelmesebb vezérlés megkönnyíti a gépkezelő munkáját

A QUIVOGNE (ejtsd: kivon) SSDR talajlazító több munkaműveletet egyesít, hiszen lazítja a mélyebb talajréteget, enyhén forgatja és aprítja a felső talajszelvényt és a kapcsolt hengerrel lezárja a felszínt. Az SSDR talajlazítók elérhetők 3 – 13 késes kivitelben, 2 – 6 m munkaszélességben. A legnagyobb kivitelű gépek rendelhetők felhajtható szárnyrészekkel is, amely megkönnyíti a közúti szállítást.

A talajlazítókon két sorban elhelyezett, agresszív szögállású lazító kések repesztik a talajszelvényt akár 65 cm mélységig

A CARRARO traktorgyárban jártunk, ahol megnéztük a hazai megrendelésű ültetvényes traktorok összeszerelését is! Tarts velünk egy izgalmas kalandozásra!

A magyar szőlősgazdák alaposan körbejárták a 105 lóerős CARRARO AGRICUBE Vigneto Largo Basso ültetvénytraktort – fotó: Agroinform.hu