Egy szalag két ember helyett
A csomagolás összetett kérdés, mert nemcsak a termés frissességét kell megőrizni a szállítás során, de az esztétikai és fizikai állapotát is. A csomagolás sem lehet költséges, a gyártásnak is környezetbarátnak kell lennie, hiszen az eladás után jellemzően – jobb esetben – a szelektív hulladékban végzi. Ugyanakkor akár kézi, akár gépi csomagolásról legyen szó, fő a gyorsaság, mert hamarabb indulhat a vevőkhöz az áru, de a termés sem sérülhet.
A csomagoló munkásoknál természetesen ez sem probléma, de az automatizálásnál már egy újabb részletkérdés lehet, mint a gyümölcsök sértetlen mozgatása, adagolása a szalagon.
Egy csomagolóüzemben természetesen több párhuzamos gépsor dolgozik, egy sor kapacitása 2 munkáséval ér fel, a maximum kapacitás 120 darab percenként.
Forrás: www.futurefarming.com