A nagy volumenű építkezés munkálatai nem csupán a már meglévő objektumok felújítására vonatkozódtak, hanem egy teljesen új, egyszerre 5 kombájn befogadására képes szervizépület is felépült. A csornai telephely ezzel továbbra is tökéletesen alkalmas a legnagyobb és legmodernebb mezőgazdasági gépek minőségi ellenőrzésére, karbantartására.

A kivitelezési listán volt továbbá egy 155 m2-es konténertároló, valamint egy 214 m2-es mosó megépítése is. Az építkezéshez nem kevesebb, mint 32 tonna betonacélt, 9188 téglát és 165750 térkövet használtak fel. Az átadó ünnepélyen számos vendég tette tiszteletét és tartott beszédet.

A sort Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nyitotta, aki elmondta, hogy a kiváló szerviz- és műszaki hátterének köszönhetően az AXIÁL Kft. a magyar agrárium egyik zászlóshajója. Ezt követően Csorna város polgármester asszonya, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin tartotta meg beszédét, aki szívből gratulált a Harsányi családnak, illetőleg köszönetet mondott minden kollégának, akik segítették a komplexum felépülését.

Axiál Kft.

Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt ügyvezető – fotó: Pintér Ádám / AXIÁL Kft.

Mint elmondta, nagyon örül neki, hogy a cég telephelye már 20-ik éve erősíti a város infrastruktúráját, és lehetőséget biztosít a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai számára, hogy ott töltsék szakmai gyakorlatukat. A polgármester asszony beszédét Cornelia Horsch, a HorschGmbh. tulajdonosa folytatta.

Beszédében hatalmas dicsérettel illette az AXIÁL Kft.-t, hiszen szerinte igazán elismerésre méltó, amit a cég elért az elmúlt 25 évben. Emellett kiemelte, hogy sok közös pozitív tulajdonsággal bírnak vállalkozásaik, mint például a precizitás, a minőségi szolgáltatások és az innovatív technológiák használata. Az oktatás elősegítése rendkívül fontos célja az AXIÁL Kft.-nek – ezt a cég ügyvezető-tulajdonosa, Harsányi Zsolt is elmondta beszédében.

Axiál Kft.

Ünnepélyes szalagátvágás – fotó: Pintér Ádám / AXIÁL Kft.

Szeretnék, ha minél több fiatal érdeklődne az agrárium iránt és megszűnne a szakmával szemben állított negatív előítélet. Emiatt hozta létre a MEGFOSZ a „Legyél Te is mezőgépész!” programot, melynek hatására a tavalyi évben 50%-kal nőtt az agárszektorba jelentkező diákok száma. Valóban fontos ez, hiszen hamarosan megtörténik a generációváltás a mezőgazdaságban is, így elengedhetetlen a minőségi utánpótlás kinevelése.

Az ünnepélyes szalagátvágást követte a Brassdance produkciója, melynek végeztével az átadó hivatalos programja véget is ért. Az ezt követő állófogadás keretében a meghívott vendégek megoszthatták egymással tudásukat, tapasztalataikat. A csornai telephely továbbra teljes felkészültséggel, egyedülállóan nagy szervizműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja ügyfeleit.