Az AGCO-csoporthoz tartozó finn traktorgyártó, a Valtra hat új traktor modellt dob piacra az "S6" sorozattal – írja az agrartechnik.ch. A csúcsmodell az "S416" 420 lóerős teljesítménnyel, amúgy a szériát 6 típusváltozat alkotja. A motorháztető alatt egy 8,4 literes 6 hengeres erőforrás dübörög az Agco Power-től.

A motor maximális teljesítményét 1850 fordulat/percnél éri el, maximális nyomatéka 1750 Nm 1500 fordulat/percnél. A sebességváltó az "ML260", amely a Valtra "Q" sorozatból, a Fendt "900 Vario" vagy a Massey Ferguson "8S" sorozatból ismert.

A váltót azonban kissé módosították a nagyobb teljesítmény érdekében. A design is új, ennek tudható be az integrált munkalámpák és az új logó. A kabin jobb légkondicionálást és panorámás tetőt kínál.

A traktor első tengelye megegyezik elődjéével. Hidraulikus felfüggesztéssel rendelkezik és van egy gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszer is, opcionális dupla kompresszorral a gyors felfújás érdekében. Ha a hidraulikáról beszélünk, választani lehet a 200 l/perc "eco" szivattyú vagy a 200+200 l/perc dupla szivattyú között.

Különlegesség az opcionális automatikus kenőrendszer a rugózott első tengelyhez. A Valtra 2024-től kezdi meg a traktorok gyártását Finnországban. Az új sorozat első modelljeit áprilisban szállítják le az ügyfeleknek.