Mindenki számára ismerős és sejthető, hogy milyen rendkívüli igénybevételeknek vannak kitéve ezen rakodógépek gumiabroncsai. Helyben fordulás, ellentétes forgásirányok, gyors irányváltoztatások, nagy terhelések, gyakran szinte csak az első tengelyen egyensúlyoznak és még sorolhatnánk. Talán ez a legextrémebb alkalmazás, amelyet kiválóan teljesítenie kell egy abroncsgyártónak: teherbírás, élettartam, maximális stabilitás a gépek számára stb. A kopás beton, aszfalt felületen csak fokozódik.

rakodógép

Kimondottan a csúszó kormányzású kompakt rakodókra tervezték az új abroncstípust.

A BKT legújabb, különleges acélradiál abroncsai, a SKID MAX SR-SKIDDER természetesen nemcsak az útépítéseknél vagy hulladékdepókban tehet jó szolgálatot, de a szilárd burkolattal rendelkező farmergazdaságokban, fedett terménytárolókban vagy állattartó épületekben, takarmány- és tápraktárakban egyaránt. Takarmány vagy bálarakodás, trágyakihordás, big bag, vagy zsákolt áruk (táp, vetőmag) raklapon mozgatása szintén megszokott feladatok.

Az erős szövetváz nemcsak a rendeltetésszerű igénybevételek miatt lényeges, de ellenálló a jellemzően szeg vagy pántolószalag okozta esetleges sérülésekkel szemben is, elkerülve az abroncsjavítás vagy csere költségét és az idő kiesést.

A SKID MAX SR-SKIDDER abroncsok széles futófelületűek, nagyméretű középblokkokkal, antisztatikus és kopásálló keverékből, kiváló vonóerő-átadással és élettartammal. Természetesen a munkakomfort sem mellékes, hiszen a csúszó kormányzású kompakt rakodóknál a gumiabroncs látja el a rugózást is, mert a kerekek fixen kapcsolódnak vázhoz. Az első méret, amelyet a piacra dobtak 260/70 R 12,5.

Forrás: www.bkt-tires.com