Az Agritechnica-t 1995-ben, 10 évvel az első kiállítás után, rendezték meg először Hannoverben, ahol a világ legnagyobb rendezvényközpontja található. Csak néhány számadat a hannoveri Messegelände-ről: 131 hektárnyi területen található, mintegy 496 000 m˛-nyi fedett területe 26 csarnokot foglal magába. 
(Agroinform szerkesztő megjegyzése: Összehasonlításul a Hungexpo területén az idén megrendezett OMÉK 2013 kiállítás hasznos alapterülete a szabad területekkel együtt összesen 45.000 négyzetméter, vagyis kevesebb mint tizede a Hannoveri vásár fedett területének.)

Különleges év volt az idei a CLAAS számára, így nem is csoda, hogy hónapok óta folytak az előkészületek az Agritechnica-ra. Bőven van is okuk az ünneplésre, hiszen a 100 éves vállalat idén 7 DLG érmet tudhat magáénak. Aranyérme mellett 6 ezüst medállal is büszkélkedhetnek különleges standjuknál.

A DLG (Német Mezőgazdasági Szövetség) egyébként közel 120 éve rendez mezőgazdasági szakkiállításokat és majd 60 éve díjazza az újdonságokat, amelyek a független szakmai zsűri szerint a hazai és külföldi látogatók számára a legnagyobb innovációt jelentik.

Nem is akkora meglepetés így, hogy kivételes standdal készült a CLAAS, hiszen a „falra rögzített ARION CMATIC“, az AXION 900-as „traktortaxi” és a különleges CLAAS pavilon mind-mind emlékezetessé teszik az idelátogatók számára a kiállítást.