A CASE IH az LB XL szögletes nagybálázó családját egy extra nagy nyomású, HD modellel egészíti ki, melyet az AGRITECHNICA-n mutatott be. A szögletes nagybálázó újdonságot, az LB436 HD Roto Cutter-t, a New Holland BigBaler 1290 HD testvérével egy időben mutatták be Hannoverben.

Az új bálázó a hannoveri kiállításon mutatkozott be a nemzetközi nagyközönség előtt – fotó: caseih.com

Nagyon sok tényezőre kell odafigyelnünk ekeválasztáskor. Milyen feltételek befolyásolhatják az ekék kiválasztását? Hogyan válasszunk az erőgépünk teljesítményének megfelelő ekét? Barázdában vagy tarlón járó, illetve függesztett vagy félig függesztett kivitel előnyösebb az erőgépünkhöz? Milyen kiegészítőkkel érdemes rendelni az ekét (előhántó, beforgató lemez, fogásszélesség szabályozó, stb.)

Ötnél több ekefejes kivitelnél a a félig-függesztett kialakítás a jobb megoldás – fotó: AXIÁL

A Valtra az Agritechnica Kiállítás utolsó hetében bemutatta a Head Up Display, azaz szem elé vetített- kijelzőjének végleges verzióját. A traktor szélvédőjének központjába helyezett SmartGlass névre keresztelt okos kijelző alapja az átlátszó kijelző (transparent display) technológia, amely két üvegfelület közé van helyezve.

A gépkezelő a szélvédőn láthat minden fontos információt – fotó: valtra.com

A Bosch és a BASF megállapodást kötött, amely értelmében a digitális fejlesztésre szakosodott részlegeik közös kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak. A Bosch és a BASF  Xarvio™ nevű, digitális fejlesztésre szakosodott részlege megállapodott abban, hogy együttműködnek a digitális gazdálkodás fejlesztése céljából.

A két vállalat már korábban is együttműködött – fotó: basf.com

LD-Agro márkanéven már korábban is többféle pontossággal rendelkező, különböző feladatokra alkalmas GPS-es területmérőket használhattak a gazdálkodók. Azonban mindig felmerült az igény a valós időben is néhány cm-es pontosságú területmérő eszközre. Leggyakrabban a táblák töréspontjainak kimérésekor szükséges a nagy pontosságú GPS-es területmérő.

Milyen esetekben segít egy pontos GPS-es területmérő?

A szőlőkombájnok új generációja megosztó kérdésből a minőségbiztosításhoz elengedhetetlen technológiai beruházássá nőtte ki magát a borászok szemében. Ugyanis az olyan csúcsgépek, mint a New Holland Braud 9000M és 9000L sorozata újításaiknak köszönhetően már nemcsak a munkaerőhiányra adnak választ az ültetvényeken.

A kombájn gyorsan és kíméletesen dolgozik, a szemveszteség elenyésző.

Gazdára talált az ezerötszázadik Magyarországon értékesített CLAAS traktor. A vetésizöld erőgép a lehető legjobb helyre került.

Az AXION 850 hathengeres, 6,7 literes FTP-motorral van felszerelve, max. 264 lóerőt biztosítva a nehezebb, feladatokra is – fotó: AXIÁL Kft.

Legyen szó karácsonyról vagy születésnapról, az ország minden STIHL szakkereskedésében beszerezhető már vásárlási utalvány a nekünk tetsző értékben, így az ajándékozottunk azt választhat az adott összegen belül a kereskedés kínálatából, ami neki tetszik.