A SmartTouch kartámasszal felszerelt Valtra T254 Versu elnyerte a világhírű „2018-as év traktora” és a „ A 2018-as év legjobb dizájnja” díjakat a Hannoveri Agritechnika kiállításon. Továbbá a Valtra teljesen új A -szériás családjának A114-es modellje a legjobb 5 finalista modell között volt a „Best Utility” (legjobb kommunális traktor) kategóriában.

A győztest 24 európai mezőgazdasági magazin 23 független újságírója választotta ki. „Az év traktora” az egyik legrangosabb kitüntető cím az iparágban, mely főként az innovációt, a technológiát és a teljesítőképességet díjazza.

Ez az első alkalom, hogy Valtra nyerte el a fődíjat „Az év traktora” kategóriában.

A zsűri a következőképpen indokolta az „Az év traktora” díjjal kapcsolatos döntését: “A Valtra új szintet nyitott meg a traktorok intuitív működtetése terén: a traktor általánosságban magas szintű kényelmet, teljesítményt, hatékonyságot és sokoldalúságot kínál.

Valtra

A Valtra T254e Versu.

Az alapfelszereltségű SmartTouch kartámasz a 9”-os érintőképernyővel, az intelligens multifunkcionális vezetőkarral és az új hidraulika joystickkal a legjobb és a legelőremutatóbb kezelőfelületet testesíti meg az iparágban. Lehetővé teszi a kezelő számára, hogy beállítsa a motor, a hajtómű, a hidraulika, az AutoGuide rendszer, a Telemetria stb. szinte minden beállítását. Valójában ez egy új környezetet teremt meg a traktorterminál használatára és alkalmazására.

Valtra

A T254 Versu kabinbelsője.

Továbblépve a legjobb dizájn díjjal kapcsolatos döntés indoklására, a zsűri kijelenti: Csodálatos az, hogy egy márka hogyan tud megváltozni (a 10 évvel ezelőtti állapothoz képest), amikor a dizájnerek kézbe veszik a stílust.

A Smarttouch-os Valtra Versu T254 egy nagyon menő, modern és elegáns traktort testesít meg.

“Ezen fontos díjak és a finalista elismerés elnyerése csodálatos és méltó folytatása a 4. generációs modellek 2014-es bevezetése óta elnyert számos sikerének és elismerésének. A SmartTouch kartámaszos vezérlésű Valtra T254 híven tükrözi a Valtra folyamatos termékfejlesztési erőfeszítéseit, melyek a megbízhatóság növelésére, a még könnyebb használhatóságra és az intuitív megoldások alkalmazására fókuszálnak, hogy a gazdálkodók élvezhessék a Valtra termékekkel történő munkavégzést és a lehető legnagyobb hasznot húzhassák a modern, gyorsan fejlődő technológiák alkalmazásából” – mondja Mikko Lehikoinen Valtra Inc. marketing igazgató.

Valtra

A Valtra standja az Agritechnicán.

A T széria legújabb modellje, a Valtra T254 Versu ez év júniusában lett piacra vezetve, és a kiszállítások a vásárlókhoz már augusztusban elkezdődtek. Valtra T254V egy igazi szántóföldi dolgozó gép, és most a SmartTouch kartámasszal a legújabb precíziós farmgazdálkodási eszközökkel is fel van szerelve, melyek a könnyű és egyszerű használhatóság érdekében a gép normál kezelőfelületébe vannak integrálva. A SmartTouch tovább fokozza a powershiftes hajtómű vezethetőségi technikáját, lehetővé teszi a CVT traktorhoz hasonló vezetési élményt. A 271 LE maximális teljesítményével a T254 Versu a T széria legerősebb modellje.

Valtra SmartTouch – könnyebben használható, mint az okostelefonja

A Valtra T254 Versut új, könnyen használható SmartTouch felhasználói felülettel szállítják. Ezt Finnországban tervezték és alakították ki és elnyerte 2017 áprilisában a „Red Dot” dizájn díjat.

A SmartTouch-ba teljesen beintegrált technológiák: Navigáció, ISOBUS, Telemetria, AgControl és TaskDoc. Az új kartámaszi vezérlés növeli a traktor-munkagép kombinációk termelékenységét és megkönnyíti a kezelők munkáját. Különálló profilok készíthetők minden egyes vezető és munkafeladat számára, és a szükséges konfigurációk másodpercek alatt behívhatók az érintőképernyő segítségével. Minden beállítást, a terminál beállítások módosításai kivételével, automatikusan elment a rendszer az aktív profilba.

Valtra

Valtra SmartTouch kartámasz.

A 9”-os terminál olyanra lett tervezve, hogy használata egyszerűbb és intuitívabb legyen, mint egy modern okostelefoné. A terminálon a különböző funkciók max. 2 elhúzással, vagy koppintással elérhetők, a kialakítás olyan egyszerű, hogy lehetetlen eltévedni a menüszerkezetben. Bárki, aki még nem, vagy már használt érintőképernyőt korábban, kezelni tudja a terminált egy kevés gyakorlás után.

Intelligens vezetőkar – vezesse a powershiftes hajtóműjű traktort úgy, mint egy CVT-set

A Versu modell forradalmasítja a powershift-es traktorok vezethetőségét. A sebesség növelése a vezetőkar előre tolásával, csökkentése a hátrahúzásával végezhető, miközben a gyorsulást is mindenkor teljes mértékben kézben tarthatjuk. Nincs szükség kapcsolóra a vezetőkaros, ill. pedálos üzemmód közti átváltásra, ezek állandóan tökéletes szinkronban működnek.  A vezetőkaros kezelhetőség egy új tulajdonság, mely rugalmasabb lehetőségeket nyújt a kezelő számára. A Valtra Versu modellek az egyedüli powershiftes traktorok a világon, amelyek lehetővé teszik a teljes vezérelhetőséget, csak a vezetőkar használatával.

A díjak átvétele. Balról: Brandon Montgomery, Globál Platform igazgató, Mikko Lehikoinen, Marketing igazgató, Jari Rautjärvi, ügyvezető igazgató, és a Valtra márka globális vezetője, Ville Mansikkamäki, értékesítési igazgató, Valtra EME.

Az ötfokozatú Powershift hajtómű 4 sebesség tartományú, két mászó tartománnyal és összesen 30 sebesség fokozattal mindkét irányban. A kapcsolások precízek és könnyűek, független attól, hogy azok a vezetőkarral automatikus, vagy manuális módban történnek. A T254 Versu a Valtra Hill-hold dombon megtartó funkciójával is rendelkezik, amely lehetővé teszi a könnyű elindulást – még dombnak felfele is - csak a gázpedál használatával, valamint a Valtra forradalmi, szabadalmaztatott hidraulika segédjével is. Ez az innováció magasabb hidraulika kimenő teljesítmény biztosít mind álló helyzeti, mind mozgás közbeni munkavégzéskor, mely semmiféle befolyással sincs az aktuális menetsebességre.

A Valtra összes 4. generációs modelljeihez hasonlóan a T254 Versu is a legmagasabb szintű kényelmet, tartósságot, sokoldalúságot és a skandináv designt kínálja, optimális funkcionalitással és kitűnő kiláthatósággal.  A T254 Versu olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint semmiféle más powershiftes traktor. A vevők igényeinek maximális kielégítésére ez a modell is testre szabható, felszerelhető a Valtra TwinTrac hátrameneti vezetési rendszerével, vagy egy SkyView fülkével, a legtökéletesebb hátra történő kiláthatóság érdekében.