A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hiánypótló videóval jelentkezett. Részletesen ismertetik, hogy milyen kategóriájú vezetői engedéllyel vezethető a traktor, egészen pontosan a mezőgazdasági járműszerelvény. Kitérnek arra is, hogy elindulás előtt nemcsak azt kell ellenőrizni, hogy vezethetjük-e a szerelvényt, de azt is, hogy a szerelvény hatósági engedélye hatósági jelzése érvényes.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a traktorosok mielőtt a mezőgazdasági területről a közútra hajtanának, gondoskodjanak a kerekek megtisztításáról.

A traktornak és a vontatmányának indulás előtt ellenőrizni kell a világítását – ha a vontatott munkagép takarja a vonó jármű lámpáit, akkor azt a pótkocsira vonatkozó lámpákkal kell felszerelni –, valamint meg kell győződni a fékek, a gumiabroncsok és a kormányzás megfelelő állapotáról is. A közúti közlekedés feltétele ugyanis, hogy a jármű műszaki állapota megfelel a biztonságos közlekedéshez.

Fontos, hogy a videóban bemutatott traktor 40 km/h sebességgel közlekedhet, ám lassújármű pótkocsiját vontatja, ezért a közúti közlekedésben a maximális sebessége közúton 25 km/h lehet. Ezt jelzi a piros rendszám is.

Pótkocsival akkor lehet másik pótkocsit vontatni, ha a forgalmi engedélyébe bejegyezték a vontatásra vonatkozó adatokat. Ha a vontatott munkagép szélesebb, mint a vontató, akkor az előírásoknak megfelelően táblával kell jelezni ezt a szerelvényen.

Ha a pótkocsin ömlesztett árut szállítanak, gondoskodni kell a lefedéséről és arról is, hogy a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg.