Az Auditker Kft. szakemberei a májusi fagyok előtt is gondoltak a kertészetek és szőlészetek gazdálkodóira egy új termékcsalád bevezetésével. Az Agrofrost belga gyártó kifejezetten a fagymentesítő gépek fejlesztésére specializálódott – és az eszközeik már számos országban beváltak. További jelentős előnyük, hogy

kategóriákkal olcsóbbak, mint a korábban használt technológiák!

Az Agrofrost komplett, átfogó fagyvédelmi megoldásokat nyújt a kisméretű kertektől kezdve a gyümölcsösökön át szőlőültetvényekig – legyen az üvegház, szabadföldi kultúra, vagy szántóföldi növénytermesztés.

Vegyük sorra az Agrofrost gépeit és technológiáit – ám mindenek előtt érdemes leszögezni, hogy

az Auditker minden egyedi igényre tud Agrofrost gépet ajánlani, hiszen a gyártó a rendkívül rugalmas és sokoldalú megoldásairól is híres.

FrostGuard – A kertek személyi testőre, soha nem látott rugalmas kihasználhatósággal!

A Frostbuster és FrostGuard gépek nem pusztán a tavaszi fagyvédelmet szolgálják, hanem növelik a kötödés arányát és elősegítik az eredményes megporzást. Ez egy nagyon fontos járulékos előny – és teljesen egyedülálló megoldást képvisel a piacon.

Auditker

A FrostGuard kifejezetten kis területű ültetvényeknek tervezett gép, de már a nagygazdák is használják

A FrostGuard kifejezetten a kis területű szőlő-, és gyümölcsültetvények számára tervezett gép, amely olyan rugalmasan és könnyen használható, hogy egyre több nagy felületű ültetvénnyel rendelkező termelő is ezzel valósítja meg a fagyvédelmét.

A FrostGuard egy gázégő fejjel és egy turbinával van felszerelve, amelyet egy benzines, vagy gázos motor hajt meg. Önnek csak el kell indítania a motort, beállítania a kilépő levegő hőmérsékletét és a FrostGuard elvégzi a többi munkát. A gép elegendő üzemanyaggal és gázpalackkal rendelkezik, hogy megállás nélkül végig tudjunk dolgozni egy teljes éjszakát.

Két típusa rendelhető:

 • Type GC20: alsó, talajfelszín felett elhelyezett kiömlővel szerelt típus. Ideális gyümölcsösökbe, illetve alacsony szántóföldi kultúrákba, mint például szamóca. Gyümölcsösben egy ellipszis alakú területet tud a gép megvédeni, melynek kiterjedése 60-80 x 100-100 m. Szántóföldi kultúrákban 100-120 m átmérőjű körben tud a gép hatékonyan üzemelni.
 • Type GC30: felső, a gép felett elhelyezett kiömlővel szerelt típus. Ajánlott szőlőbe, növényházakba és magas kultúrákba, úgy mint ribizli, stb. A felső kiömlős típus 100-120 m átmérőjű körben tud hatékonyan üzemelni.

Frostguard gépek előnyei:

 • Csökkentett zajszint.
 • Alacsonyabb fogyasztás: a beszívott levegő keresztülhalad a gépen, így az összes hulladékhőt elvonja a motorról, a ventilátorról és az égőfejről.
 • Minden alkatrész burkolt, védettebb az időjárással szemben.
 • Kártevő-védelem: a rágcsálók nem tudnak bejutni a gépbe, és nem tesznek kart a kábelekben.
 • Gázüzemű motor: az új gép szerelhető gázüzemű motorral is.

Auditker

A gépek nagy előnye az alacsony fogyasztás

Nincs szükség többé benzinre a gépek üzemeltetéséhez. Könnyebben mennek a szezonális indítások – nincs gond a karburátorba öregedett benzinnel.

 • Tisztább, így környezetbarát technológia.
 • A kiömlő nincs többé 90°-ban megtörve, így jobb a ventilátor hatásfoka
 • Kéthengeres 16 LE benzinmotor önindítóval: több erő, kevesebb zaj.
 • Kompakt külső méretek: olcsóbb szállítás, kisebb helyigény az ültetvényben
 • Gázégőfej elektromos begyújtással: könnyebb, biztonságosabb, gyorsabb begyújtás

Kényelmi és biztonsági fejlesztések az új modellen:

 • Hangjelzés túl magas, vagy túl alacsony üzemi hőmérséklet esetén, például gázkifogyás esetén
 • Hőmérséklet szenzor amely elzárja a gázt, ha az égőfej kialszik.
 • Szenzor, ami elzárja a gázt, ha a ventilátor megáll, vagy túl alacsony a fordulatszáma
 • Motor önindítóval, gázégőfej elektromos begyújtással
 • A gép tűzálló hangszigetelése miatt nincs kondenzáció sem.

Auditker

A kéthengeres 16 LE benzinmotor biztosítja a nagyobb erőt és kevesebb zajt

Frostbuster – nem szellemeket kerget! A leggazdaságosabb fagymentesítő!

Időben kell gondoskodni a fagyvédelemről, mert utólag már csak leshetjük, ahogy lefagy a profitunk.

A Frostbuster termékcsalád széles választéka minden üzemméretre hatékony megoldást kínál.

A Frostbuster olyan helyeken is használható, ahol a fagyvédelmi öntözést nem lehet alkalmazni vízhiány, vagy a gyümölcs fajtája miatt, illetve nem csak sugárzott fagy, hanem szállított fagy esetén is használható, mindezeken túl sok gazda használja a kötődés javítása érdekében is.

A Frostbuster egy vontatott gép. Az erőteljes turbinát a vontató erőgép kardántengelye hajtja meg. A gázégőfej 80-100 C fokra melegíti fel a gépből kilépő levegőt. A meleg levegőt a gép két oldalán elhelyezett kiömlőkön keresztül fújja ki.

A géppel maximum megvédhető terület 8 hektár.

Műszaki adatok:

 • Hosszúság: 4200 mm
 • Szélesség: 1450 mm
 • Magasság: 1650 mm
 • Önsúly: 1070 kg
 • Maximum teljesítmény: 8 ha
 • Átlagos gázfogyasztás: 45 kg/óra
 • Minimális teljesítmény-szükséglet: 65 LE

Hogyan működik? Miért olyan hatékony az Agroforst technológia?

3 tényező, ami miatt a Frostbuster és FrostGuard gépek működnek:

 1. A környezeti hőmérséklet emelkedése.
 2. Nagyon fontos dolog a hőmérséklet-ingadozás előidézése: egy adott ponton a gépek kiömlőjének minden egyes elhaladásakor röviden emelkedik a hőmérséklet, majd ismét csökkenni kezd. Ez egy nagyon fontos eleme a védelmi technológiának.
 3. A legfontosabb tényező azonban a relatív páratartalomra való befolyás. Ahol a gépeket használják, ott a relatív páratartalom csökkenni kezd, ami miatt a harmatponti hőmérséklet alacsonyabb szintre kerül, aminek következtében nem keletkezik dér a növényeken!

Amarillo szélgépek – Fújtak a tavaszi fagyoknak!

Az Amarillo szélgépek használata az elérhető legkényelmesebb megoldást nyújtják a gazdálkodók számára.

Az Amarillo gépek különálló egységet alkotó fagyvédelmi eszközök, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy mindenhol használhatóak legyenek, ahol fagy előfordulhat. Az Amarillo gépek híresek a termelők körében a megbízhatóságuk miatt.

Az Amarillo által gyártott hajtóművel a világ legfinomabb járású erőátviteli egységei. Ha Ön a fagyvédelem legkényelmesebb megoldását keresi, megtalálta. És ha még kényelmesebb rendszert szeretne, megvalósítható az automata indítás is. A szélgépek nagyobb területeken használhatóak jól. Kb 6 ha terület óvható meg maximum – 3 °C-ig.

Minden szélgép megbízhatóságának alapja a hajtómű: ez az amiért az Amarillonál van az előny. Amarillo olyan alsó és felső hajtóműveket fejlesztett ki, amelyek a megbízhatóságot testesítik meg mai napig a szélgépek iparágában.

A gazdálkodók különböző igényeinek megfelelően az Amarillo szélgépek szállíthatóak különböző teljesítményű dízel, vagy gázüzemű motorokkal.

Minden fixen telepített gép felszerelhető az automata indítási opcióval. Ez a rendszer automatikusan elindítja, és megállítja a motort egy külső hőmérséklet szenzor segítségével. Az automatikus megállítással sok üzemanyag takarítható meg, mivel így a gép nem üzemel feleslegesen, miután a veszély elmúlt.