A TIM SPEED CONTROL-lal a CARGOS 9000 és 8000 kombikocsik mostantól a traktor sebességét is képesek kontrollálni. Az ISOBUS-funkció a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező erőgépekkel, gyártófüggetlenül tud dolgozni.

A TIM SPEED CONTROL a gép egyenletes kihasználásával emeli a termelékenységet – fotó: CLAAS Group

A CLAAS új JAGUAR 990-e, a 900-as silózó sorozat legújabb top modellje TERRA TRAC gumihevederes járószerezettel is elérhető. A JAGUAR 970-ben a Stage V károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelő új motor dolgozik. Ezenkívül mind a 900-as, mind a 800-as sorozat az új, érintőképernyős CEBIS központi elektromos információs rendszerrel rendelkezik, illetve számtalan további fejlesztés található a gépekben.

Minden új motor teljesíti a piacspecifikus károsanyag-kibocsátási normákat egészen a Stage V-ig – fotó: CLAAS Group

Jövő évtől új L600-as sorozattal váltja fel az Európában jelenleg elérhető L1500-as szögletes nagybálázócsaládját a John Deere. Az itthon korábban inkább KUHN-színekben ismert L1424 és L1424C típusok gyártása pedig befejeződött.

15%-kal nagyobb teljesítményre képes az új széria – fotó: deere.com

A KUBOTA novemberben az Agritechnica kiállításon fogja bemutatni az M7003 sorozatú traktorokat, az első példányok pedig várhatóan 2020 elején kerülnek értékesítésre. Az M7003 sorozat – ahogyan a megnevezése azt sugallja – az M7 traktor harmadik generációja, felváltja a jelenlegi M7002 sorozatot.

Az M7003 négyhengeres motorjai teljesítik a StageV emissziós normákat – fotó: Kubota

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) az Agritechnica keretein belül három CLAAS-fejlesztést tüntetett ki ezüstéremmel. Az APS SYNFLOW WALKER-rel, amely a LEXION szalmarázóládás modellek új cséplőszerkezete, és a CEMOS AUTO CHOPPING-gal, amely a szalmaszecskázó automatikus beállításáért felel, rögtön két ezüst is hullt az új LEXION-sorozatra. A harmadik érmet a CEMOS AUTO PERFORMANCE kapta, amely a JAGUAR silózóban szabályozza a motorteljesítményt és a menetsebességet.

Két LEXION- és egy JAGUAR-fejlesztés kapta meg a díjat – fotó: CLAAS

Az európai mezőgépgyártók a 80-as, 90-es években ontották a forradalmian új konstrukciókat kísérleti műhelyeikből. Két olyan kombájnt idézünk fel ezek közül, amelyek a mai fejlesztési trendek mellett is úttörőnek mondhatók.

Mindkét kombájn igen merész megjelenésű, még mai szemmel nézve is – fotó: prospektus

A Väderstad Tempo WideLining a világ első olyan művelősáv-kialakítás funkcióval ellátott szemenkénti vetőgépe, amely nem csökkenti drasztikusan a silókukorica hektáronkénti termésátlagát. Ezüstéremmel jutalmazta a DLG zsűrije.

Mattias Hovnert: „Ez a modern változat lehetőséget biztosít a gazdálkodók számára, hogy tovább növeljék a potenciális termésátlagokat.” – fotó: Väderstad

A Tony traktorral a mezőgazdaságban dolgozók megtapasztalhatják, hogy milyen érzés egy jövőbeni géppel dolgozni – olyan technológiával, amelyről eddig csak álmodtak. OKOS hidrosztatikus-hajtásrendszerű erőgépek összhangban a környezettel.

Nézzünk néhány tanulságos tapasztalatot az őszi magágykészítésről!

Egyedülálló újdonsággal rukkolt elő a Zanon az idei szezonra. Idén, elsőként a szegmensben, akkumulátoros kivitelben dobták piacra a kötözőket és a metszőollókat, hogy még kényelmesebbé tegyék a metszési és kötözési munkálatokat.

A forgalmazó partnereink egyre-másra hirdették a héten is a különböző akciókat. Kedvező áron érhetők el MONOSEM márkájú, mechanikus és elektromos meghajtású szemenkénti vetőgépek. Valtra traktor, Kramer rakodó, Tellus lazító a Valkon Kft. őszi gépkínálatából!

A DLG Innovációs Zsűri az Agritechnica Innovációs Aranyérmet a mezőgazdasági technológia első elektromechanikus teljesítménymegosztó váltóműve, az új 8R nagy John Deere traktorokba szerelt eAutoPower váltónak ítélte oda.

A mezőgazdasági technológia első elektromechanikus teljesítménymegosztó váltóműve az új 8R nagy John Deere traktorokba szerelt eAutoPower váltó – fotó: agritechnica.com

„Két legyet egy csapásra”. Leginkább ezzel a közmondással lehet leírni a KITE Zrt. legújabb ajánlatát mindazon gazdálkodók számára, akiknek eladó HO napraforgójuk van és közben új traktor vásárlásán gondolkodnak a közeljövőben. A KITE most nagyon jó árat ad a HO napraforgójáért!