GRÉGOIRE-BESSON R6 váltvaforgató eke
„Nyugodtan mondhatom, hogy mára a Grégoire-Bessonról alkotott tévhit, hogy „nehéz húzni” és „nem forgat jól” – ezzel a típussal eltűnik a ködben.” – Lisz Péter, Grégoire-Besson termékmenedzser


Az Agritechnicán mutatkozott be a Grégoire-Besson új ekesorozata, az R6. Az R6-ot az új függesztő szerkezettel ellátott Grégoire-Besson technológia jellemzi, mint például a 3-pont felfüggesztés, a szögbeállítás, a paralelogramma fej-váz kapcsolat, a független elsőfej-szabályozás és ekekiegyenlítés. Az R6 optimalizálja a vonó- és oldalirányú erőket az új kiegyenlítő lábelemeknek köszönhetően.

Ez a technológia az új „Z” kialakítással kombinálva jobb kerékpozíciót eredményez, ezáltal optimalizálva terhelést. Az eke konfigurációja nagyon rugalmas azért, hogy mindig illeszkedjen a terepviszonyokhoz: hidraulikus vagy nyírócsapos biztonsági eszköz, hidraulikus vagy mechanikus kerékmélység-állítás, illetve a kormánylemezek és előhántók széles választéka lehetséges.

A következő években a sorozat kiegészül 5, 6 és 7 fejes ekékkel is. Mindenesetre az biztos, hogy az R6-tal egy új korszak kezdődik…

GB

Grégoire-Besson R6

„Az R6 típus mindamellett, hogy a leginnovatívabb ekék közé tartozik, megőrizte az RW6 hidraulikus fogásszélesség állítású eke főbb jegyeit, váza erősebb, mint az R47 típusé, hiszen 140x140-es, az anyagvastagsága pedig 10-es. Ami a fordítóművet illeti, ez is egy új fejlesztés, a fordítócsap-átmérőről nem is beszélve, ami az R7-es típus méretével megegyezik. A piac megköveteli, hogy szélesebb lóerő-kategóriában tudjunk eszközt ajánlani, ezért is került az asztalra az RW6 „butított” verziója. Ami persze nem azt jelenti, hogy rosszabb, csak néhány kényelmi funkciót kivettek belőle, melyeket nem igényeltek minden esetben ügyfeleink. Az eke legnagyobb újdonsága mégis azonban a szántáselmunkáló, mondhatjuk, hogy az első mechanikus fogásszélesség-állítású eke a magyar piacon, melyet ráépített gyűrűs szántáselmunkálóval tudunk használni.” – mondta Lisz Péter.

Tekintse meg az R6 váltvaforgató ekét 2016. január 27-30. között a HUNGEXPO D pavilonjában, az AXIÁL standján!

Gehl R220
A közelmúltban került bevezetésre az új Gehl R-széria, amely a korábbi E-szériás csúszókerekes kompakt rakodókat váltja. Több mint 40 éves gyártói tapasztalatával az amerikai Gehl vállalatnak sikerült minden téren továbbfejleszteni a korábbi népszerű típusokat.

Az R220-as modell a középkategória egyik legnépszerűbb rakodógépe, amelyben Tier IV emissziós normáknak megfelelő, nagy teljesítményű 3300 cm3-es Yanmar motor dolgozik, 71 LE-s teljesítménnyel. Pótsúllyal a gép működési kapacitása több mint 1 tonna (1075 kg), az elérhető emelési magasság pedig 3 méter fölött van.

A Gehl mérnökei gondoltak a kezelő kényelmére is, számtalan kényelmi funkció rendelhető a géphez, mint például: klímaberendezés, rádió, különböző vezérlési módok vagy a Power-A-Tach rendszer, amely lehetővé teszi az adapter cseréjét hidraulikusan, gombnyomásra. A szervizelési pontok könnyen hozzáférhetők, az olaj- és szűrőcsere csak nagy időközönként szükséges, így időt és pénzt takaríthatunk meg.

Gehl

A Gehl R220-as modell

„A csúszókormányzású rakodógépekre a mezőgazdaságban és az állattartásban van a legnagyobb kereslet. A gép kb. 2 m magas és 1,7 m széles adapterrel együtt, ezért könnyen befér szinte bármelyik épületbe, ráadásul egy helyben is meg lehet fordulni vele. A számtalan választható adapternek köszönhetően azonban építőipari, kertészeti és egyéb területekre is ideális munkatárs.” – Rózsás László, Gehl termékmenedzser

A Gehl R220-as rakodógép részletesen bemutatásra kerül 2016. január 27-30. között a HUNGEXPO D pavilonjában, naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel, az AXIÁL 5-let Show műsorában.