Mindig bővül a gépkínálat a Dorker Kft. termékpalettáján, így történt ez idén is! - tudtuk meg a társaság nyílt napján Kaposváron, ahol partnertalálkozó keretén belül számoltak be az újdonságokról - és mutatták be a vezértermékeket.undefined

Szeredai Jenő, a Dorker Kft. Nyugat-magyarországi értékesítési vezetője kiemelte a társaság kínálatában újonnan megjelent Hardi permetező gépcsalád jelentőségét. "A Dorker vezérgépei természetesen továbbra is a Deutz-Fahr traktor- és kombájncsaládok, azonban a többi gépmárka között büszkén képviseljük immáron a dán Hardi permetezőgépeit is. Fontos tudni a Hardi-ról, hogy valódi prémium permetező specialistaként ismeretes a márka, hiszen kizárólag permetezőgépek fejlesztésével és gyártásával - sőt, saját fúvókák tervezésével is foglalkoznak." A Hardi kínálatában vontatott, függesztett és önjáró permetezőgépek egyaránt megtalálhatóak.

A gépek szóbeli bemutatása közben egy Deutz-Fahr traktor Hardi Navigator 3000-es vontatott permetezőgépet húzott be a gazdák elé szemléltetésképpen.

A rendezvény szpíkere felkonferálta a rendezvény főszereplőjének is tekinthető Deutz-Fahr márka képviselőit: elsőként a teljesen új 9000-es kombájnszériát.

Ezt követte a 7-es traktorszéria, amely kívül-belül új dizájnnal dicsekedhet sőt, a Varior kivitel immáron a megszokott zöld- és a modern fekete fényezéssel is rendelhető. A gép saválló kipufogója mellett a 3 év garancia is csábító előny lehet a gazdák szemében.undefined

A Deutz-Fahr 6000-es traktorszéria kívül új, belül még a régi dizájnnal felszerelve várja, hogy munkába fogják.
Természetesen ez az erőgép is maradéktalanul megfelel a környezetvédelmi előírásoknak a korszerű Deutz motornak és  az AdBlue adalékanyagnak köszönhetően.

Az 5000-es széria a Dorker Kft. szakemberei szerint talán a legtöbb lehetőséget rejti a kis- és közepes vegyesgazdaságok számára.

"Az új kivitel remélhetően sokkal kényelmesebb, kihasználhatóbb, népszerűbb lesz, mint a korábbi, rendkívül sikeres Deutz-Fahr Agrofarm széria."

Az 5000-es széria 80-tól 130 lóerőig variálható és a kertészeti gépbeszerzési pályázatba is beilleszthető traktor.

Pronar pótkocsik: Nagy önsúly - sok anyag, minőségi alapanyagok!
A Pronar lengyel gyár teljes palettát kínál a gazdáknak pótkocsik és a szálastakarmány betakarítósor tekintetében.
Az idei év legkelendőbb gépe a bálaszállító pótkocsi volt. A Dorker Kft. szakemberei hangsúlyozták, hogy a két évig garanciális pótkocsikat vizsgáztatva, leszállítva adják át, kérés szerint piros, vagy fekete rendszámmal.

Az Agrion török gyártmányú munkagépek is kiemelt figyelmet kaptak a Dorker nyílt napon.
"Az Agrion szemenkénti vetőgépről, meglepően jó felhasználói véleményeket lehet hallani országszerte, hiszen megbízható, hosszú élettartamra tervezett gépekről van szó, kicsi alkatrészigénnyel." - nyilatkozta Szeredai Jenő. "Azt is fontos megemlíteni, hogy a géphez igen jó ár-érték aránnyal juthatnak hozzá a magyar gazdák."

"Nem csak a kisgazdaságokban állja meg a helyét! Nagyobb területteljesítményen is teljesített, így a közepes területeken gazdálkodók is nyugodtan vihetik!"

Újdonság, hogy elkészült az Agrion saját gyártású granulátumszóró szerkezete, amely sebességarányosan dolgozik, hiszen kifejezetten erre a gépre lett tervezve.

A 150 éves múlttal rendelkező és a magyar gazdák számára oly' közkedvelt Vogel&Noot osztrák munkagépeket Barabás Zsolt mutatta be. A Vogel&Noot munkagép paletta A-tól Z-ig kínálja a talajművelés-, vetés- és vegyszerezés eszközeit. A hazai gazdák által közkedvelt Vogel' ekéket és vetőgépeket a Mosonmagyaróvári gyárban gyártják -ez utóbbit mechanikus és pneumatikus kivitelben egyaránt.
A Gregoire szőlőkombájnokat 2013-ban kezdte forgalmazni a Dorker Kft.

A Gregoire gépek vontatott és önjáró kivitelben egyaránt kaphatóak. Az Európában a leghatékonyabb és legjobb gépekként nyilvántartott Gregoire-ok Deutz motorokkal hajtva, extrém kedvezőtlen adottságú területeken is kiválóan dolgoznak.

A rendezvény gépbemutatóját az AgroEcoPower bemutatkozása zárta. Bodo László a motorteljesítmény optimalizálás jelentőségére hívta fel a figyelmet és hangsúlyozta, hogy hektáronként 1-3 liter üzemanyagot is megtakaríthat így a gazda.