Maximális teljesítmény mindenféle termény betakarításánál; alacsonyabb üzemeltetési költségek; kivételes tisztaságú és minőségű gabona; minden szükséges funkció kompakt kivitelben: ez a DEUTZ-FAHR C5000 sorozat.

A DEUTZ-FAHR C5000-es kombájnok minden egyes szemről gondoskodnak

Idén már több mint 700 új traktort helyeztek forgalomba Magyarországon. Ráadásul ez jóval erősebb szám, mint tavaly ilyenkor, viszont ha a márkákat nézzük, nagy meglepetés nem ér minket. A DATAHOUSE adatai alapján Magyarországon március bizonyult a legerősebbnek, ami az új traktorok első forgalomba helyezését illeti.

A FENDT a negyedik a rangsorban – fotó: Agroinform.hu

A CLAAS DISCO nagy teljesítményű kaszái tökéletes eredményt biztosítanak a szálas takarmány betakarításakor. A MAX CUT kaszasínnek köszönhetően kizárt a csíkozás és a tarlótaposás, a vágási minőség és a terménytisztaság viszont kiváló. Magas teljesítményüknek köszönhetően közel 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást is elérhetünk velük. A tapasztalatokról Hóman István hajósi vállalkozót kérdeztük.

A vállalkozó a CLAAS DISCO kaszák kimagasló ár-érték arányát emelte ki – fotó: AXIÁL Kft.

A Lemken idén teljesen új rövidtárcsamodellelel rukkol elő, mely a korábbi Rubin 9 szérát váltja. A Rubin 10 bemutatása után rögtön elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon, ahol a szakmai zsűri (több mint húsz nemzetközi szakújságíró adta a zsűri tagjait!) ezzel a díjjal ismerte el a Rubin 10 egyedi megoldásait.

Talán még korainak tűnik azon gondolkodni, hogyan készüljünk fel a bálázásra, azonban a jó idő megérkeztével mintha gyorsabban telnének a napok, és egyre kevesebb idő marad azt fontolgatni, hogyan és milyen géppel álljunk neki az idei bálázási szezonnak. Gondolatébresztőnek néhány fontos dolog, amelyek talán sokakban felmerülnek, de egy-egy gép vásárlásának tervezése során figyelmen kívül hagynak.

McHale F550 fixkamrás bálázó munka közben

Új telephelyet nyit az AXIÁL Kft. Sárváron. A mai napon került sor a telephely ünnepélyes alapkőletételére, amin az Agroinform is jelen volt. Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezető tulajdonosa és Pintér Zsolt ügyvezető igazgató Merényi Jakab építésvezetővel időkapszulát helyezett el a jövő nemzedékének egy AXIÁL Híradó újsággal, egy napi megyei lappal és a beruházás tervrajzával.

Az új telephely alapkőletétele – fotó: Agroinform.hu

Egy skót vállalkozás a közelmúltban mutatott be egy újonnan kifejlesztett gépet, amely a gyümölcsök hosszú szállítására szolgáló göngyölegek belsejét ózonkezeléssel fertőtleníti – írja a freshplaza.com angol nyelvű hírportál.

A skóciai cég az eljárást elsősorban a szőlő, a paradicsom és a bogyós gyümölcsök szállítására kívánja koncentrálni – fotó: Pixabay

2019. április 5-én újabb mérföldkőhöz érkezett az ismert futóműgyártó vállalat, a BPW Hungária Kft.: a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a PREGA, Magyarország első számú agrárdigitalizációs fórumával együttműködésben első alkalommal látta vendégül a magyar agrárium csaknem kétszáz képviselőjét a szombathelyi gyárban.

A résztvevők megismerhették a legújabb fejlesztéseket a gyakorlatban is