A tavasz beköszöntével gőzerővel megkezdődnek a mezőgazdasági munkálatok is. Eljött az idő, hogy elővegyük és megtisztítsuk a kerti bútorainkat, az autónkról is letakarítsuk a tél során rárakódott koszt, és felkészítsük a kerti és mezőgazdasági gépeinket a szezonra.

Távolítsuk el a munkagépre tapadt szerves (növényi szár, levél) és szervetlen (homok, kő) szennyeződéseket sűrített levegővel – fotó: STIHL

A közelmúltban 30 éves jubileumát ünneplő lengyel Metal-Fach számos újdonságot mutatott be.

Az új Z514 hevederes típussal 0,9-1,6 méteres átmérőjű bálák készíthetők – fotó: METAL-FACH Sp. z o. o.

A kialakult járványügyi helyzet teremtette körülmények eddig talán soha nem tapasztalt kihívások elé állították a különböző iparágakat nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is. A KITE Zrt. elkötelezett abban, hogy megvédje nemcsak a munkavállalóit, hanem a közösséget is, ahol élünk, dolgozunk, különösképpen a partnereiket, vevőiket.

Új John Deere 8R traktorok készletről, árfolyamkockázat nélkül – fotó: KITE

A műtrágya árának emelkedésénél egy rosszabb dolog van. Például ha a műtrágya egyáltalán nem hasznosul. Nem is hinné, ez milyen sokszor megtörténik.

Ha mélyen kapálunk, vizet vesztünk, ha sekélyen, akkor műtrágyát – fotó: Busa Bt.

Egy Lemken munkagép fölött is megtörtént a kézfogás... ki akarna ennél szebb kezdést egy telephelyátadónak?!

A szalagátvágás pillanatai – fotó: Agroinform.hu

Annak ellenére, hogy a Fendt a legkorszerűbb és leginkább felhasználóorientált vezetőfülkével rendelkezik a traktorpiacon, szinte teljes mértékben megújítja a kezelőelemeket, azok elhelyezését és kialakítását a traktorfülkében.

A multifunkcionális menetkar mellett egy új opcionális hidraulikus keresztkapcsolókar található – fotó: Pixabay

Villámgyors permetezés akár 150 liter/ha lémennyiséggel.

A háromsoros permetezés jelentősen lecsökkenti a permetezési időt – fotó: Bartifarm Kft.

A CLAAS bemutatta a XERION TRAC TS nehéztraktort. A hevederes járószerkezet mellett a traktorcsalád Stage V besorolású motorokat és CEBIS érintőképernyős vezérlést is kapott. Az új XERION 4200 váltja a XERION 4000-et.

A gép szélessége minden felszereltségi szintnél 3 méteren belül marad – fotó: Claas

Az Agrokomax.hu portál prémium kategóriás kerti gépek nagykereskedelmével foglalkozik, amely eszközöket jól bevált országos kereskedelmi hálózat útján teszi elérhetővé a felhasználók számára.

Adapterek széles választéka – személyre szabott lehetőségekkel – fotó: Agroinform.hu

A kertészeti munkák helyett fertőtlenítésre vetették be Solymáron a háti permetezőket. Megrázó felvételek Olaszországból. Ennek a permetezőgépnek nem a városok utcáin lenne a helye március derekán...

Önjáró permetezőgépekkel fertőtlenítenek az olaszok – fotó: Grim srl Facebook-oldal

Több mint 180 milliárd forint értékben vásároltak a vállalkozások új mezőgazdasági gépet tavaly, 3 százalékkal többet a megelőző évinél, alkatrészekre 7 százalékkal többet, 55,6 milliárd forintot költöttek az agrárágazatban – derül ki a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet felméréséből, amely 157 mezőgép-forgalmazó és -gyártó eladási jelentése alapján készült.

Tavaly több mint 3000 új traktort értékesítettek 61 milliárd forint értékben – fotó: Agroinform.hu