A Krone összesen négy standon képviselteti magát (7. pavilon A18; 7. pavilon D37; 9. pavilon F36; 27. pavilon G15). Aranymedállal jutalmazott Ultima fixkamrás körbálázója a legnagyobb újdonság a Krone kínálatában.
Részletesen Dobos Péter, a Valkon munkagépkereskedelmi vezetője által írt cikkben olvashatnak róla. Link

 


A Claas három standdal készül a kiállításra (13. pavilon C17 stand; 16. pavilon A10 stand; 25. pavilon H13 stand). 4 ezüstmedállal díjazták a Claas újításait, közülük a legérdekesebb a közeli infravörös spektroszkópiás technológiájáról itt olvashatnak: https://www.agroinform.hu/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-Ezustermet-nyert-Hannoverben-a-CLAAS-kozeli-infravoros-spektroszkopias-technologiaja/20111104-17689/
Claas honlapja a kiállításról: http://app.claas.com/2011/agritechnica/de/


A Fendt szintén három standdal lesz jelen a kiállításon (7. pavilon A18; 9. pavilon C11; 16. pavilon 16 D17).  Az Agritechnicán megjelenő újdonságaikról egy korábbi cikkünkben már olvashattak: https://www.agroinform.hu/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-A-Fendt-harom-uj-traktortipust-kinal/20111102-17660/


A John Deere két standon mutatja be újdonságait (13. pavilon C30; 16. pavilon D17). Elképesztő mennyiségű új traktor, kombájn, permetező és körbálázó jellemzi a standjukat. John Deere demonstrálni fogja technológiai vezető szerepét, ezzel új irányt mutatva a mezőgazdaságban dolgozók számára. Öt ezüst medált zsebelt be:
-    John Deere Active Seat II.
-    John Deere ”H” Front Loader
-    Grimme und John Deere Potato Suite
-    Machine Sync
-    John Deere HarvestLab
John Deere honlapja a kiállításról: http://www.johndeereexpo.com/agritechnica/


A New Holland a 3. pavilon D06-os standján várja az érdeklődőket. Kiállításra kerül az Agritechnica által ezüstmedállal jutalmazott öt újítás is, melyek a kövezkezők:
-    Intelligens utánfutó fékrendszer
-    Oliva betakarító gép
-    Smart key:
-    Eco Braud:
-    Synchro Drive


A Valtra a teljes modellpalettájával érkezik a kiállításra, a 9. pavilon C19-es standján találkozhatunk velük. A fő attrakció egy új modell széria világpremierje, amely várhatóan a legerősebb lesz az osztályában. Megismerkedhetünk a Valtra második generációs biogáz üzemű traktoraival is. Az első N111 traktor képes biogázzal és gázolajjal is működni. Másfél évvel ezelőtti svédországi bemutatása óta az egész világon tesztelték. A teszt eredmények olyannyira biztatóak voltak, hogy már a T133-as csúcsmodellt is felszerelték evvel a technológiával. Ez az első traktor, amiben találkozhatunk a kettős üzemű üzemanyagrendszer mellett az SCR technológiával is.
Ezenkívül kiállítanak a standon egy jótékonysági célra kialakított traktort is. Bárki hozzájárulhat a kedvezményezéshez, csupán festékbe mártott tenyerünk lenyomatát kell elhelyezni a traktoron. A traktort árverésre bocsátják 2012 tavaszán, és a befolyt összeget a Dél-afrikai Weiveld mezőgazdasági iskolának ajánlják fel.

 


Hamarosan külön, előzetes összeállítást olvashatnak az AGCO Massey Ferguson márkájával kapcsolatban is.