Az S700-as kombájnsorozat egyik tagja

Az ASABE AE50 ebben a kategóriában az egyetlen nemzetközi szakmai elismerés, amely az innovációkat ismeri el a mezőgazdasági, élelmiszeripari és biológiai rendszerek területén. Az új Davidson díjat csak három elit AE50 nyertesnek ítélték oda, amelyek leginkább képviselik J.B. Davidsonnak, a modern mezőgazdasági gépgyártás atyjának szellemét. A Davidson-díjat – a mezőgépipar legnagyobb szaktekintélyeiből álló zsűri értékelése és megítélése alapján – az új technológiák legeslegjobbja kaphatja.

"A John Deere S700-as sorozatú kombájnját a Társaság az „okos” technológiában végzett jelentős fejlesztésekért, a javított vezetői kényelemért és a hatékonyabb gabonabetakarítást szolgáló adatkapacitásért ismerték el – mondta Matt Badding, a John Deere betakarító gépekért felelős marketing igazgatója.

„Megtiszteltetésnek tartjuk, hogy a Társaság és az AEM a John Deere S700-as sorozatú kombájnját választotta ki az újonnan alapított mérnöki díj három kitüntetettjének egyikéül, és ezt a gépet mutatta be a Commodity Classic alkalmával, több ezer partnerünk előtt” – mondta Badding. „Az S700-as sorozat mindegyik kombájnjába beépített új technológia azt az innovációs színvonalat képviseli, amelyet a Társaság keres, és amely reális értéket nyújt a fogyasztóinknak.

Az ASABE egy nemzetközi tudományos és oktatási szervezet, amely a mezőgazdasági, élelmiszeripari és biológiai rendszerekben alkalmazható technológiákra szakosodott. Az évenként felterjesztett számos jelölt közül egy mérnökökből álló szakértői panel a legjobbak közül mintegy ötvenet választ ki az AE52 díjjal történő elismerésre. A díjat azok a termékek nyerik el, amelyek a legmagasabb fokú innováció mellett jelentős mérnöki teljesítményt és piaci hatást képviselnek.