A nagykőrösi Pap-Agro Kft. a Vogel & Noot termékek márkakereskedőjeként az egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja le a gépgyártó kínálatából évről-évre. Mint ahogy azt a cég ügyvezetőjétől Pap Lajostól megtudtuk, a Vogel & Noot viszonteladói közül csak a Pap-Agro Kft. szervez rendszeresen gyárlátogatást a gyártó hazai gyáregységekbe, hogy a jelenlegi és jövőbeni felhasználók testközelből győződjenek meg a Vogel & Noot munkagépek gyártásminőségéről.

Az elmúlt 15 évben jelentős változások történtek az ausztriai központú Vogel & Noot életében. 2003-ban a Dieter Mengele Beteiligung GmbH (DMB) átvette a Vogel & Noot mezőgépgyár összes tevékenységét és egy jövőbe mutató tulajdonosi struktúrát állított fel. 2008 augusztus 15-én tették le a 7,5 millió Eurós beruházással 76 000 m2-en felépített törökszentmiklósi gyáregységük alapkövét, majd a " zöld mezős beruházással" 6 hónap alatt lezajlott építkezés befejezését követően már 2009. év elején megindult a termelés az új üzemegységben. Akkor az osztrák központi gyár mellett, a Mosonmagyaróváron (eke gyártás) és a 2007-ben Szlovákiában (vetőgép gyártás) beindított gyáregységük mellett, ez lett a cég harmadik gyártóbázisa. A sikeres átalakulást követően 2009. január 1-jén a vállalatot megvette a mintegy 36.000 alkalmazottat foglalkoztató CTP/AgromashHolding BV. (CTP : Concern Tractor Plants).

Napjainkban a gyártási kapacitás bővítésének és az egyre bővülő kínálatuknak köszönhetően a fentebb említett üzemek mellett Németországban (permetező gyártás), Szerbiában (magágykészítők gyártása), és Oroszországban is rendelkeznek gyáregységekkel. A két itthoni gyárukkal Magyarország immár legnagyobb mezőgazdasági munkagép-gyártója, és ennek megfelelően kiemelten kezeli a magyar gazdálkodók igényeit, miközben közelről ismeri a nyugat-európai viszonyoktól sok tekintetben eltérő gazdasági és termelési körülményeket.

Napjainkban már a Vogel & Noot termékek 95 %-a hazánkban készül. Mint ahogy Gazsi Zsolt értékesítési igazgató bevezetőjéből megtudtuk, Törökszentmiklóson a hengereket, talajlazítókat, nehézkultivátorokat és a rövidtárcsákat gyártják. A termékpaletta ismertetését követően értékesítési munkatársaival és a Pap-Agro Kft. területi képviselőivel közösen kalauzolták végig a vendégeket az üzemben, bemutatva a teljes gyártási folyamatot. A 110-150 főt foglalkoztató törökszentmiklósi gyárban a teljes gyártástechnológia egy csarnoktérbe van építve, az alapanyagok egy több mint 2000 m2-es alapanyag raktárból görgős asztalon kerülnek a plazmavágó berendezés tárgyasztalára, a zártszelvények és egyéb szálas anyagok méretre vágása pedig fűrészgépen történik.

A méretre vágott elemeket hidegalakító gépek, excenter prés és hengerítő gépek munkája során nyerik el végső formájukat. A különböző perselyfuratokat egy három tengelyes CNC megmunkáló központban készítik el. A meleg alakítással készülő alkatrészek (pl. talajművelő elemek, kapaszárak, stb.) a mosonmagyaróvári üzem gyártja le a munkagépekhez. A vázszerkezeteket hegesztő munkaállásokon speciális célberendezéseivel a hegesztendő munkadarabok a lehető legideálisabb pozícióba forgathatók, így kiváló minőségű hegesztéseket tudnak kivitelezni a vázak építésénél.

A munkafolyamat fontos eleme a szemcseszórással elvégzett felülettisztítás. A 4 állítható szórókerekes, átfutó rendszerű szemcseszóró berendezéssel általában zárt szelvényeket és lemezanyagokat oxid-mentesítenek, de az adott keresztmetszetig térben tagolt munkadarabok is tisztíthatok a berendezésben a szemcsesugarak állításával. A szemcsék lefúvatása, illetve a porelszívás az aktuális munkadarabokhoz állítható. A kész munkadarabok a felülettisztítást követően konvejorpályára függesztve egy két fülkés kombinált szóróalagúton keresztül haladva kapják meg a festést megelőző felületkezelést. A festéstechnológia kabinsorában az alapozó festés-szárítás, és a fedőfestés-szárítás külön műveleti helyen történik. A festékszóró munkaállások korszerű nagynyomású szóróberendezései 30 különböző keverési receptura adagolására képesek. A lefestett és megszáradt alkatrészek a konvejorpálya összeszerelő részlegnél lévő leszedő szakaszához érve kerülnek leszedésre, majd a szerelő üzemrész 1-1 munka álláson végrehajtja a készre szerelést. Mindegyik összeszerelő munkaállomás rendelkezik olyan speciális emelő-billentő berendezéssel, amely a traktorok hárompont-szerkezetéhez hasonlóan fogja fel a vázszerkezetet, így az adott elem mindig olyan pozícióba helyezhető, hogy a szerelés kényelmesen végezhető legyen. A gyárlátogatáson résztvevő több mint negyven gazdálkodó partner kiemelt érdeklődéssel követte végig a különböző munkafolyamatokat és számos kérdést tettek fel a cég munkatársainak a gyártástechnológia munkafolyamatainak különböző mozzanatiról. Az üzemlátogatás végén a gyár udvarán megtekintették a vendégek a Vogel & Noot Törökszentmiklósi gyárának termékeit.

A Pap-Agro Kft. a jól sikerült találkozót, illetve tapasztalatcserét értékelve, és az elfoglaltságuk miatt távol maradt partnereknek újabb lehetőséget biztosítva február 11-én és 13-án megismételi a gyárlátogatást.