Nem titok, hogy az 1871-ben alapított egykori német Mengele Agrartechnik már 2011. november 11-e óta a Lely tulajdonában van. Korábban már a kék színű, egykori Mengele pótkocsik és rendfelszedő kocsit „átöltöztek” Lely megjelenésbe, amihez most legendás függesztett Mengele MB300 és a vontatott SH 40 modellek is bekapcsolódtak.

A hannoveri vásáron a Mengele SH 40 Lely színű változatát csodálhattuk meg – Strom 130P elnevezés alatt. A bevált konstrukció az évtizedek alatt semit sem változott, még Mengele őséből hazánkban is szép számmal került beszerzésre. A késes tárcsás rendszerű vontatott silózó egy 1300 mm átmérőjű 10 késes vágótárcsával aprítja a silótakarmányt 6-44 mm elméleti szecskahosszúság között.

lely

A silózó üzemeltetéséhez egy 1000 percenkénti fordulatot biztosító, minimum 75 lóerős erőgép szükséges. A silózó kétféle adapterrel, egy 1,8 méteres rendfelszedővel és egy sorfüggetlen silókukorica adapterrel szerelhető fel. A silózón a TLT-ről kapott meghajtás egy ékszíjas áttételen keresztül továbbítódik. A 130 P Profi kivitelben egy fémdetektor is beépítésre került a behordó hengerekhez, így az aprítórendszer biztonsága maximális.