Az Agritechnica kiállításon az Agro-Tipp Kft. szakemberével, Kustán Ferenccel beszélgettünk a McCormick traktorokról, amelyek iránt nagyon nagy az érdeklődés.

Elsőként egy kisebb gumihevederes McCormick X4-es traktort láttunk, aminek a lehető legkisebb a talajnyomása – elsősorban kertészeti felhasználásra találták ki. Az ötféle lóerő tartományban elérhető gép különlegessége, hogy botkormányokkal lehet irányítani.

A McCormick X5.085-ös traktor, ami egy egyszerűsített erőgép, ebben még nincs légfék, viszont az X5.100-tól felfelé már a légfék is elérhető.

Az X5.110-es traktorszériát a gyár olyan speciális növénykultúrákra fejlesztette ki, ahol a gépeknél nagy hasmagasság szükséges, ezért a traktoron át van alakítva az első és hátsó híd.

Láttunk két X6-os traktort is: az X6.135-öst, aminek a súlya 5200-5300 kg, és az X6.414-est, ami 6,5 tonna közelében van. A két gép között a legnagyobb különbség az elektronikai csomagban és a felszereltségi lehetőségekben van.

Megnéztük:

  • a X7.618-as traktort, ami létezik hat és négyhengeres kivitelben
  • az X7.624 VT DRIVE (fokozatmentes váltóval rendelkező) traktort, ami keréknyomás beállító rendszerrel is rendelkezik, ami a fülkéből munka közben is irányítható
  • az X8.631-es traktort, ami a legnagyobb traktor a termékpalettán. A súlya megközelíti a 13 tonnát.

Az X5.120-as traktor a sokoldalúsága miatt aranyérmet nyert Hannoverben, Utility kategóriában. Nagyon sok benne az újítás: az 5000 kg körüli traktorba P3 váltót tettek, terhelés alatt nem kettőt, hanem hármat tudunk váltani. Van benne Smart Joystick kar is, ami az elektromos szelepeit, a hidraulikáját tudja működtetni. 

További információkat a McCormick traktorokról az Agro-Tipp Kft. elérhetőségein olvashatsz:

Agro-Tipp Kft.

agro-tipp logó