A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A díjazott termékek, szolgáltatások is alapját képezhetik annak az export offenzívának, mely hazánk gazdasági megerősödését célozza meg.

A Magyar Termék NagydíjŸ, Magyarország legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszere 15. alkalommal részesítette elismerésben azokat a hazánkban gyártott és forgalmazott termékeket és szolgáltatásokat, melyek pályázataik alapján megfeleltek a pályázati rendszer szigorú követelményeinek. Ez a civil kezdeményezésű minőségtanúsítási rendszer ma az egyetlen, nem szakma specifikus elismerés, melyre idén is a gazdaság egész területéről, nyilvános pályázat útján lehetett jelentkezni. A Magyar Termék NagydíjŸ kitüntetés szigorú követelményrendszerre épül. A pályázatokat több fordulón keresztül független, szakértőkből álló zsűri értékelte. A pályázati rendszer garanciája a díjazottak folyamatos utóellenőrzése.

Magyar Termék Nagydíj pályázatot a mezőgazdasági gépek kategóriát csak az IKR Termelésfejlesztési és Kereskedelmi Zrt. képviselte, és IKR BPT- 330 univerzális szervestrágyaszóró kocsijuk meg is kapta a kitüntető címet.

BPT- 330 univerzális szervestrágyaszóró kocsi